Διέγραψαν χρέος ύψους 400.000 ευρώ

Πριν από περίπου τρεις μήνες είχε προκαλέσει εντύπωση η απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ρόδου να διαγράψει χρέη καταναλωτή ύψους 322.000 ευρώ. Επρόκειτο για διαγραφή-ρεκόρ, καθώς ήταν η πρώτη δικαστική απόφαση που απάλλασσε ολοκληρωτικά σχεδόν από τα χρέη του έναν υπερχρεωμένο καταναλωτή. Όμως, χθες καταγράφηκε μια νέα διαγραφή-ρεκόρ. Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε να διαγράψει το χρέος ύψους 400.000 ευρώ που είχε ένας υπερχρεωμένο καταναλωτή προς τέσσερις τράπεζες.

Πρόκειται για έναν 38χρονο υπαξιωματικό από την Κρήτη και πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος πριν ξεσπάσει η κρίση στη χώρα μας ήταν απόλυτα συνεπής με την καταβολή των μηνιαίων δόσεων και προς τις τέσσερις τράπεζες. Όμως, λόγω των τραγικών περικοπών που υπέστη στις αποδοχές του αδυνατούσε να ξεπληρώσει τις οφειλές του.

Εκτός του ότι το δικαστήριο υπολόγισε ότι ο 38χρονος ήταν πάντα συνεπής με τις υποχρεώσεις τους, αναγνώρισε ότι δεν έχει καθόλου ακίνητη περιουσία και έτσι αποφάσισε να «κούρεμα» ύψους 385.000 ευρώ. Με βάση την απόφαση του Ειρηνοδικείου ο 38χρονος θα πρέπει για 48 μήνες να καταβάλλει και στις τέσσερις τράπεζες δόσεις ύψους 309 ευρώ, δηλαδή συνολικά 14.832 ευρώ. Αν αποδειχτεί συνεπής με τις υποχρεώσεις του θα απαλλαχτεί οριστικά από το υπόλοιπο χρέος του ύψους 385.000 ευρώ.

www.sofokleousin.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Διέγραψαν χρέος ύψους 400.000 ευρώ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *