Διαγραφές δανείων, τέλος…

Πώς και γιατί η φιλόδοξη προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες…
Αθόρυβα, στην κυβέρνηση αρχίζουν να υιοθετούν τη «ρεαλιστική πολιτική» στο πλαίσιο της διακυβέρνησης της χώρας.

Έστω και τώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια παρέμβασης στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων προς υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το απαγορευτικό που άναψε στα αρμόδια υπουργεία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν καταλυτικό. Και κάπως έτσι, έλαβε τέλος, με …σεμνή τελετή, η φιλόδοξη προεκλογική εξαγγελία που έκανε λόγο ακόμα και για διαγραφή τραπεζικών χρεών!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Φρανκφούρτη δεν δέχθηκε να μπει καν στη διασικασία συζήτησης αυτής της πρότασης, παρά τις προσπάθειες που έγινε από ελληνικής πλευράς και ειδικότερα από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας. Γι αυτό και όταν το θέμα έρχεται – καμιά φορά – προς συζήτηση, η απάντηση είναι «θα το δούμε αργότερα».

Το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται περί αναβολής, αλλά περί …εγκατάλειψης της πρωτοβουλίας. Με τις τράπεζες να ετοιμάζονται για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προς το τέλος του χρόνου, για να καλύψουν τα νέα ανοίγματα τους, κάθε συζήτηση περί του αντιθέτου, είναι μάλλον περιττή, για καθαρά αντικειμενικούς λόγους. Βεβαίως, το τι θα γίνει σε βάθος πενταετίας ή και παραπάνω, είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει, αλλά προς το παρόν, η συγκεκριμένη δράση, διαγράφεται από την κυβερνητική ατζέντα.

Πηγή: voria.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Διαγραφές δανείων, τέλος…”

  1. Πάντως σήμερα όλες οι τράπεζες ανήγγειλαν κέρδη πολλών εκατομμυρίων για το α’ τρίμηνο του 2015. Γενικά παντα κέρδη αναγγελουν εδώ και χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *