Διαμαρτύρονται οι εταιρείες για το Δεν Πληρώνω

Σημαντικό πλήγμα στα αποτελέσματα της Hochtief προκαλεί το κίνημα «Δεν πληρώνω» που σύμφωνα με την γερμανική κατασκευαστική εταιρεία αποκτά μαζικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία αναφέρει ότι καταγράφεται «συνεχής αποφυγή πληρωμής διοδίων» στους δύο αυτοκινητόδρομους που έχει κατασκευάσει στην Ελλάδα

Τα προ φόρων κέρδη τρίτου τριμήνου της διαμορφώθηκαν στα 333 εκατ. ευρώ, υπολειπόμενα ελαφρώς από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Ο γερμανικός όμιλος προειδοποίησε όμως ότι το έτος μπορεί να κλείσει με ζημίες εάν δεν προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πώληση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών της σε εταιρείες διαχείρισης αεροδρομίων, όπου περιλαμβάνεται και μερίδιο 49% του «Ελ. Βενιζέλος».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η Hochtief είναι μία από τις κατασκευαστικές εταιρίες που συνυπογράφουν επιστολή προς τον νέο υπουργό Μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Την επιστολή υπογράφουν επίσης η γαλλική Vinci και η ισπανική Ferrovial που έχουν επενδύσει σε ανακατασκευές οδικών δικτύων στην Ελλάδα.

www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *