Διαπιστευτήρια Τσίπρα στο καθεστώς και στους δανειστές

Όπως είχαμε σημειώσει και παλιότερα, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμερίζονταν αναγκαστικά προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβερνητικό κόμμα. Το καθεστώς δεν θέλει στο εσωτερικό του αμφίβολα και μη ελέγξιμα πολιτικά σχήματα. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκόλλησε από το 4% με την προσχώρηση του παλιού…

σάπιου ΠΑΣΟΚ, δημιουργό όλης αυτής της καταστροφής, ήταν φυσικό και θεμιτό ο κ. Τσίπρας να ονειρευτεί και να στοχεύσει την πρωθυπουργία της Ελλάδας. Η πρωθυπουργία όμως καθορίζεται από το ολιγαρχικό καθεστώς και επομένως έπρεπε να πειστεί το καθεστώς ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να καθοδηγήσει και να ελέγξει τις μάζες του ΣΥΡΙΖΑ, προς την κατεύθυνση που αυτό θέλει.

Η αρχική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία των μνημονίων έγινε επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων, δηλαδή ότι ακριβώς έλεγαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Όσο φυσικά θα πλησιάζει προς την εξουσία, η έτσι κι αλλιώς άνευ ουσίας «επαναδιαπραγμάτευση», θα μετατραπεί σε καλύτερη διαχείριση των μνημονίων, ότι δηλαδή κάνει και η σημερινή συγκυβέρνηση. Απλά διαχείριση της κρίσης σύμφωνα με έξωθεν εντολές. Εννοείται πάντα προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του καθεστώτος και των δανειστών.

Φυσικά αυτή την εξέλιξη την έχει αντιληφθεί πλήρως η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έκανε δυνατή παρουσία στο Συνέδριο και κατάφερε να καταγράψει δυνάμεις κοντά στο 30%. Όμως όταν κι αυτή οσμιστεί νομή εξουσίας, τότε θα υπάρξουν και οι ανάλογοι συμβιβασμοί.

Με λίγα λόγια, θέσεις όπως διαγραφή του χρέους που πνίγει την Ελλάδα, καταγγελία των μνημονίων, έξοδος από την Ευρωζώνη κ.λ.π. εγκαταλείφθηκαν οριστικά, για την κατάληψη των καρεκλών της εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έδωσε τα διαπιστευτήριά του για πλήρη υποταγή στους κανόνες του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν ακούστηκε ούτε μια αναφορά για αναγκαίες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, που είναι ο απαραίτητος όρος, για να εξέλθει το ταχύτερο η Ελλάδα από τη κρίση.

hassapis-peter.blogspot.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Διαπιστευτήρια Τσίπρα στο καθεστώς και στους δανειστές”

  1. Καλημέρα μας !
    Κακήμέρα στους βασανιστές μας ! 

    🙂

    Εγώ θα επιμείνω πάλι σε αυτό που λέει συχνά ο Περικλής Κοροβέσης γιατί και ο κόσμος των παρατάξεων και κομμάτων αναδεικνύουν τους ανάλογους ηγέτες . Ο Τσάβες στη Βενεζουέλα , ο Σαλβαδόρ Αγιέντε στη Χιλή είχαν πίσω τους ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που τους επέτρεπε να παίρνουν πιό ριζοσπαστικές αποφάσεις ανεξαρτήτουμ-πάντα- αποτελέσματος . Τουλάχιστον η βούληση υπήρχε πιεσμένη από τα κάτω .Και λεέι λοιπόν ο Κοροβέσης :

    …” Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση χωρίς να στηρίζεται σε ισχυρότατο λαϊκό κίνημα και όχι ψηφοφορικό, τότε έχει δύο προοπτικές: ή να συμβιβαστεί και να μετατραπεί από Αριστερά του 21ου αιώνα σε ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, ή να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματός του, όπου θα αντιμετωπίσει ένα βάρβαρο πόλεμο υψηλής έντασης και με πολλούς κινδύνους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”…..

    Πηγή : tvxs

    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/oligarxies-eleo-psifoy-toy-perikli-korobesi

    1. Άρη

      Ουσιαστικά μας λες ότι για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για θυσίες, δεδομένου ότι θα τον πολεμήσει όχι μόνο η ντόπια ελίτ, αλλά όλη η Ευρώπη.

      Καλά κατάλαβα; 

      1. begar ,
        ναι .
        Και προφανώς αυτό είναι που ο κόσμος ψιλιάζεται και σφυρά αδιάφορα .Κάνει ότι δε βλέπει και δεν ξέρει .Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να στυλώνεις τα πόδια και να διεκδικείς την αξιοπρέπεια σου από τον δυνάστη .
        Ο κόσμος ακόμα δεν θέλει να χάσει πέντε έξι υλικές μαλακίες . Θέλει ακόμα σκυφτός τις δόσεις του .Υπάρχει και ο φόβος για το άγνωστο . Μεθυσμένος από τα μπουκέτα που ακόμα τρώει προσπαθεί να συνέλθει .Τι να τον κάνουμε βρε καρντάση μου ; Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα και δε με νοιάζει . Αλλά δεν είναι όλοι οι συμπολίτες μου στην ίδια κατάσταση …… την οικονομική και όχι μόνο. Δεν νιώθουμε όλοι ίδιοι βρέ παιδί μου και υπάρχει ένα μεγάλο σουπερ μαρκετ ιδεών και θέσεων που ΔΕΝ μας ενώνει , τουλάχιστον ακόμα. …..
        Αυτά ως ένας πολύ πρόχειρος συλλογισμός. 

        ΥΓ.Φταίει και λίγο ο μικρός που δε θέλει να βρέχετε βέβαια….
        Χα χα χα ! Τη φώτο που είχες αναρτήσει πρίν καιρό εννοώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *