Διαρροές για επανέναρξη των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Σε διαρροές τραπεζικών συμφερόντων αποδίδονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «ξεπαγώνουν» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις δανείων τους. Πάντως, το θέμα των δανειοληπτών θα εξεταστεί στο πλαίσιο νομοθετικής παρέμβασης η κατάρτιση της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Από το 2008 έχουν απαγορευτεί οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίες, σε μια κίνηση στήριξης των χιλιάδων υπερχρεωμένων δανειοληπτών οι οποίοι είναι παράλληλα ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη άρση της ρύθμισης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά τα οποία δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην τήρηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης μιλούν στο tvxs.gr για προσπάθεια διαμόρφωσης σχετικού κλίματος μέσα από κατευθυνόμενες διαρροές που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα.

Τονίζουν δε ότι η όποια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τα χρέη των δανειοληπτών αυτή τη στιγμή γίνεται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και άλλωστε υπενθυμίζουν ότι πριν από τη χάραξη οποιασδήποτε πολιτικής απαιτείται η συνεννόηση με την τρόικα.

Το ζήτημα υπολογίζεται ότι αφορά περισσότερους από 130.000 ιδιοκτήτες ακινήτων και κατοικίες η αντικειμενική αξία των οποίων αγγίζει τα 200.000 ευρώ.

tvxs.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Διαρροές για επανέναρξη των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας”

  1. Και λίγη τσίπα δε βλάπτει. Με τι να πληρώσουμε ρε παιδιά για να αποφύγουμε τον πλειστηριασμό ?????????? Με τους ειδικούς φόρους, τα χαράτσια, τα ΕΕΤΗΔΕ, την ανεργία, με τι??????? Είναι τώρα ώρα ξεπαγώματος πλειστηριασμών???? ΕΛΕΟΣ

  2. ΑΠΛΑ ΤΡΙΧΕΣ . ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ . ΑΠΛΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΑΑΑΛΛΛΛΑΑΑΑ ΜΕΤΡΑ. ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΕΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΥΦΑΞΟΥΝ ΟΙ ΨΩΜΟΛΥΣΣΕΣ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Τ-Ω-Ρ-Α ΑΛΛΙΩΣ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ Σ-Κ-Α-Σ-Μ-Ο ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *