Διευθύντρια τράπεζας εκφόβιζε δανειολήπτρια

Με παρέμβαση της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου και εντολή του εισαγγελέα κλήθηκε από την Αστυνομία διευθύντρια τράπεζας στο Βόλο, γιατί εκφόβιζε δανειολήπτρια, σε περίπτωση που δεν δέχονταν τη ρύθμιση της τράπεζας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝ.ΚΑ. Βόλου κάνει λόγο για εκβιαστικές τακτικές και ασυδοσία των τραπεζών έναντι των δανειοληπτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΝ.ΚΑ , διευθύντρια μεγάλης τράπεζας στο Βόλο, έστειλε μήνυμα εκφοβισμού σε οφειλέτρια, απειλώντας την ότι θα της επιδώσει στο χώρο εργασίας της, με δικαστικό επιμελητή προσημείωση του ακινήτου της, αν δεν δεχθεί τη ρύθμιση που προτείνει η τράπεζα.

Η Ένωση Καταναλωτών υποστηρίζει ότι το μήνυμα εκφοβισμού ήρθε σαν συνέχεια συνεχών οχλήσεων υπαλλήλων της τράπεζας που μετέβαιναν μάλιστα στο χώρο εργασίας της παρανόμως, με αποτέλεσμα να της δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμα και απόλυσης.Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου ζήτησε αμέσως τη παρέμβαση του εισαγγελέα και μετά από εντολή του κλήθηκε η διευθύντρια της τράπεζας από τις αστυνομικές αρχές για συστάσεις.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, τονίζει ότι στην προσπάθεια στήριξης των πολιτών που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 3869/2010 έχει ενημερώσει πάνω από 1000 υπερχρεωμένους δανειολήπτες για το νόμο ενώ χειρίζεται 650 περίπου φακέλους αιτήσεων ένταξης στις ρυθμίσεις, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες καταγγελίες, στην ΕΝ.ΚΑ., κάποιες τράπεζες:

– στις προτάσεις για ρυθμίσεις δανείων και στις προτάσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού κωλυσιεργούν, απαντούν μετά από μήνες ή καθόλου.

– αρνούνται να τις παραλάβουν και αντιπροτείνουν «ρυθμίσεις» με χαμηλότερα ποσά δόσεων αλλά με ίδια ή υψηλότερα επιτόκια και αιώνιες δόσεις που αυξάνουν τελικά την οφειλή.

– δεν χορηγούν βεβαιώσεις οφειλών εντός 5 ημερών όπως είναι από το νόμο υποχρεωμένες

– παρακρατούν παράνομα από τους λογαριασμούς των δανειοληπτών μισθούς, συντάξεις ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας.

– δεν αναγράφουν, όπως έχουν υποχρέωση, το επιτόκιο εκτοκισμού στις βεβαιώσεις οφειλών, προφανώς για να μην αποκαλυφθούν τα «ληστρικά» τους επιτόκια και οι Ειρηνοδίκες υπολογίσουν με πόσα επιπλέον χρήματα έχουν επιβαρυνθεί οι δανειολήπτες.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *