Δικαστική νίκη του Συλλόγου μας που έσωσε την κύρια κατοικία δανειολήπτη

Για καταχρηστική συμπεριφορά και κακοβουλία καταδικάστηκε τράπεζα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης -Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων, το οποίο δικαίωσε δανειολήπτη που έσωσε την πρώτη και κύρια κατοικία του χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και του δικηγόρου-μέλους της νομικής ομάδας του Συλλόγου, Αθανάσιου Χατζηαθανασίου.

Η υπόθεση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η τράπεζα δεν έπεσε αμαχητί, αλλά μαχόμενη και η δικαστική απόφαση υπέρ του δανειολήπτη και του Συλλόγου είναι η τρίτη σχετική που λαμβάνεται σε όλη την Ελλάδα.

Η τράπεζα συσσώρευσε τρεις διαταγές πληρωμής στην έκθεση κατάσχεσης ώστε να ανεβάσει τεχνητά το συνολικό ποσό της οφειλής του δανειολήπτη πάνω από το ποσό των 200.000 ευρώ που ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης, κύριας ή και μοναδικής κατοικίας μέχρι τα τέλη του έτους. Το δικαστήριο έκρινε καταχρηστική τη συμπεριφορά της τράπεζας και απέρριψε το αίτημά της με το επιχείρημα ότι συσσώρευσε κακόβουλα τις τρεις διαταγές πληρωμής.

Η επιχειρηματολογία του δικηγόρου του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος έπεισε τους δικαστές για την παράνομη ενέργεια της τράπεζας, η οποία τη σειρά της έφερε αντίθετη σχετική δικαστική απόφαση, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της και την επιχειρηματολογία της.

Ουσιαστικά, με τη δικαστική νίκη υπέρ του δανειολήπτη-μέλους του Συλλόγου μας, καταφέραμε να σώσουμε την πρώτη κατοικία του. Η δικαστική νίκη αποτελεί άλλη μια νίκη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

danioliptes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *