Δικαστικοί κλητήρες «αδειάζουν» καταστήματα

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η διαδικασία κατασχέσεων εμπορευμάτων αλλά και λοιπών περιουσιακών στοιχείων ακόμα και μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης.

Δικαστικοί κλητήρες κατ’ έντολήν των προμηθευτών των συγκεκριμένων καταστημάτων και αλυσίδων «εισβάλλουν» σε μαγαζιά και κατάσχουν όχι μόνο εμπορεύματα αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γραφεία και ό,τι υπάρχει διαθέσιμο.

Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα καθώς η δραματική πτώση του τζίρου της αγοράς που έχει επέλθει από τη μείωση της κατανάλωσης καθιστά όλα και περισσότερα καταστήματα να μην έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να αποπληρώσουν τους προμηθευτές τους.

Οι καθυστερήσεις πληρωμής σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το ένα έτος με αποτέλεσμα και οι προμηθευτές αυτοί που με τη σειρά τους θέλουν να καλύψουν τις δικές τους υποχρεώσεις να προχωρούν στη λήψη δικαστικών μέτρων.

Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη περίπτωση όπου ο ίδιος ο προμηθευτής μαζί με κλητήρα εμφανίστηκε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας του λιανεμπορίου και άρχισε να μαζεύει ό,τι έβρισκε μπροστά του απειλώντας ότι θα κατασχέσει όλο το εμπόρευμα καθώς και άλλα στοιχεία του καταστήματος.

Παράγοντες της αγοράς δεν κρύβουν την ανησυχία τους εκτιμώντας πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο επόμενο διάστημα καθώς όπως λένε «οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις παίζουν τα ρέστα τους στις εκπτώσεις. Όσες λοιπόν δεν πάνε καλά αυτήν την περίοδο θα υποχρεωθούν σε λουκέτα ή σε μαζικές απολύσεις οξύνοντας την ήδη κακή κατάσταση στην αγορά».

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *