Δικηγόρος προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της… αποχής των δικηγόρων

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επιχειρεί να βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις των δικηγόρων ο τέως δικαστικός λειτουργός και δικηγόρος Δημήτρης Καλουτάς.

Ο κ. Καλουτάς προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για αποχή των δικηγόρων ως παράνομες, αντίθετες τόσο στον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, όσο και τον Αστικό Κώδικα.

Στην προσφυγή του αναφέρει ότι η πανελλαδική αποχή που ξεκίνησε πριν από περίπου δυόμιση μήνες έχει “εξαθλιώσει όλους τους οικογενειάρχες, μαχόμενους δικηγόρους και ειδικά αυτούς που έχουν παιδιά και ανεπάγγελτη σύζυγο”. Μάλιστα, κάνει λόγο για καταχρηστικές αποφάσεις οι οποίες “με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην εξαθλίωση τους δικηγόρους, κατά παράβαση των αρχών της καλής πίστης και των χρηστών ηθών όπως καταγράφονται στον Αστικό Κώδικα και τον Κώδικά Δεοντολογία των δικηγόρων”.

Νωρίτερα, αναβλήθηκε, λόγω μη απαρτίας, η γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας που ήταν προγραμματισμένη στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ .

Η γενική συνέλευση, που αφορούσε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αναβλήθηκε, καθώς προσήλθαν μόνο 800 δικηγόροι, ενώ για το σχηματισμό απαρτίας απαιτούνταν τουλάχιστον 2.000 δικηγόροι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *