Δραχμή σημαίνει επιστροφή στη δεκαετία του ’50, τονίζει ο Γ.Προβόπουλος

Με αληθινή κόλαση παρομοιάζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη δραχμή, προβλέποντας σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη και δυσκολίες στη λειτουργία νοσοκομείων, σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών.

«Επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμούσε, στην πρώτη κρίσιμη φάση, με επάνοδο στη δεκαετία του ’50» τονίζει στην «Καθημερινή».

Περιγράφοντας την κατάσταση που θα επικρατήσει με την επιστροφή στη δραχμή, ο κ.Προβόπουλος αναφέρει: «Θα παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις π.χ. σε καύσιμα, σε πρώτες ύλες, ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα, διότι εξαιτίας της αδύναμης ανταγωνιστικότητας της χώρας, ακόμη και τα τρόφιμα είναι σε μεγάλο βαθμό εισαγόμενα. Θα υπάρξουν, επομένως, σοβαρές ελλείψεις σε αρκετά βασικά είδη. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίμων, ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματά τους».

Και προσθέτει ότι «σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις, αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι. Αυτοί που θα επωφεληθούν, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν σε έκτακτες καταστάσεις, θα είναι οι λίγοι επιτήδειοι».

Newsroom ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *