Εθνική: Ξεκινούν οι διαδικασίες για συγχώνευση με Eurobank – Θα κλείσει το 20% των καταστημάτων

Ξεκινά σήμερα, με την δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου, η περίοδος 5+2 εβδομάδων για την ολοκλήρωση του deal της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank,  τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ στις 27 του ίδιου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών Εθνικής. Την επίτευξη συνεργειών της τάξης των 570- 630 εκατ. ευρώ ετησίως, από το τέλος του 2015, εκτιμάται ότι θα επιτρέψει η συγχώνευση των δύο τραπεζών, όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό δελτίο της ΕΤΕ για τη δημόσια πρόταση.

Σύμφωνα με το σχέδιο ενοποίησης, θα αξιοποιηθούν καταστήματα της Eurobank σε περιοχές όπου η ΕΤΕ είτε δεν έχει παρουσία είτε έχει σχετικά χαμηλό μερίδιο αγοράς. Στην Ελλάδα από τα 915 καταστήματα του νέου ομίλου εκτιμάται ότι θα κλείσουν περίπου το 20% εξ αυτών, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί και η απόσυρση ΑΤΜ που σήμερα ανέρχονται σε 2.000.Σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων αναφέρεται ότι θα υπάρξει ανάλογη μείωση του προσωπικού του νέου ομίλου.

3 σχόλια σχετικά με το “Εθνική: Ξεκινούν οι διαδικασίες για συγχώνευση με Eurobank – Θα κλείσει το 20% των καταστημάτων”

  1. Ε ρε γλέντια τώρα που θα τους παίρνουν τηλέφωνο οι συνεργάτες τους των εισπρακτικών για τα φέσια και τις πράσινες ,τις κοκκινες ,τις θαλασσιες  τις χάνδρες που πουλούσαν χωρίς να ενημερώνουν για τις συνέπειες ….. Ε ρε γλέντια  !!! Ε ρε βερύκοκα !!!
     
     

    1. Χα χα χα !
      Κορίτσιαααα ! Σας κερνάμε τα λουκέτα .
      Εξω απο τα πρώην μαγαζιά σας θα αναρτήσουμε και τις μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα των πεσόντων πελατών σας .Του αδίστακτου οικονομικού σας πολέμου .  Οπως Καλάβρυτα , Διστομο κλπ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *