Ειρηνοδικείο διέγραψε το 64% χρέους δανειολήπτριας γιατρού

Γιατρός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων πετυχαίνοντας διαγραφή ύψους 64% σε χρέος από δάνεια που είτε είχε συνάψει είτε ήταν εγγυήτρια.

Με την υπαρ.353/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου από το συνολικό χρέος των 76.910,56ευρώ διαγράφονται 49.200 ευρώ λόγο αδυναμίας πληρωμής της δανειολήπτριας.
Η εν λόγω γιατρός έχει ως μοναδικό της εισόδημα ο μηνιαίος μισθός που λαμβάνει μαζί με υπερωρίες και εφημερίς ύψους 1301,29 ευρώ.

Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι χρεωμένη σε τέσσερις τράπεζες, με εννέα τραπεζικά προϊόντα (κάρτες και καταναλωτικά δάνεια) είτε ως οφειλέτρια είτε ως εγγυήτρια, συνολικού χρέους 76.910,52 ευρώ και παρουσίασε αδυναμία πληρωμής του χρέους της με αποτέλεσμα να ζητήσει να ενταχθεί στο Ν.3869/2010 προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές της.

Με την τόσο απόφασή του το Ειρηνοδικείο Χανίων , αποφάσισε να ρυθμίσει το χρέος της δανειολήπτριας, για τέσσερα χρόνια (48 δόσεις), καλώντας την να καταβάλλει συνολικού μηνιαίας δόσης 350 ευρώ το οποίο θα πληρώνεται αναλογικά του χρέους εκάστης δηλ. καλείται η δανειολήπτρια να πληρώσει μόνο 27.800 ευρώ, το υπόλοιπο χρέος της διαγράφεται.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δηλώνει ότι νοιώθει δικαιωμένη τόσο από το Νόμο 3869/2010, αλλά και από τους δικαστές της Κρήτης, «που στέκονται δίπλα στους δοκιμαζόμενους από την κρίση καταναλωτές, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς και τις αιτιολογίες των αντιδίκων τραπεζών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *