Εκατό νοικοκυριά χωρίς ρεύμα καθημερινά

Εκατοντάδες πολίτες ζητούν οποιουδήποτε είδους διευκόλυνση ή διακανονισμό, για να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Κάθε μέρα, εκατό οικογένειες μένουν χωρίς ρεύμα στο Ηράκλειο. 
Αύξηση του αριθμού αναμένεται λόγω του ειδικού τέλους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", στο Ηράκλειο Κρήτης, εκατό οικογένειες μένουν χωρίς ρεύμα καθημερινά, καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ.
Συνωστισμός σημειώνεται στα γραφεία της ΔΕΗ, από εκατοντάδες πολίτες που θέλουν να πληρώσουν τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και το ειδικό τέλος προς το ακίνητο, με πολλούς να έχουν δανειστεί χρήματα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ώστε να μην στερηθούν το ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εφαρμόζουν την απόφαση της ΓΕΝΟΠ και έχουν συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης σε συγκεκριμένες περιοχές και υποβαθμισμένα οικονομικά προάστια της πόλης, προκειμένου να αποτρέψουν τις διακοπές του ηλεκτρικού σε περιπτώσεις όπου οι οφειλέτες είναι άνεργοι, φτωχοί και συνταξιούχοι που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.
"Ηδη σήμερα, χωρίς το χαράτσι, η ΔΕΗ προχωρεί σε περίπου 100 διακοπές καθημερινά σε σπίτια και επιχειρήσεις στο Ηράκλειο. Εκτιμούμε ότι αυτός ο αριθμός θα μεγαλώσει, λόγω του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, το οποίο περνάει μέσα από τους λογαριασμούς της Επιχείρησης. Μάλιστα οι διακοπές δεν θα σταματήσουν ούτε την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Ηδη τα χρέη προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ σε όλη τη χώρα, όπου περισσότερα από 50 εκατ. αφορούν την Κρήτη", σημειώνει χαρακτηριστικά το μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος.
Φωτόπουλος: Ο "κατάπτυστος νόμος" θα ακυρωθεί στην πράξη
Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5 σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, υπογράμμισε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού, για να πληρώσει φόρους κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα.
Χαρακτήρισε απαράδεκτο, να καλούνται οι καταναλωτές να πληρώσουν ακόμα και για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του ειδικού τέλους, σημειώνοντας πως, εφόσον ο πολίτης έχει το αποδεικτικό της εφορίας, θα πρέπει να ακυρώνεται η προηγούμενη εντολή και να βγαίνει νέα από τη ΔΕΗ.
Ακόμη, επισήμανε πως υπάρχουν οδηγίες, ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κατοικίες φτωχών και ανέργων, κάτι που αποδεικνύεται από το ύψος των λογαριασμών της ΔΕΗ.
"Οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τον πολίτη κι όχι να βάζουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του. Ο κατάπτυστος νόμος θα ακυρωθεί στην πράξη", είπε χαρακτηριστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *