Εκτός ελέγχου το 18% – 19% των δανείων των τραπεζών!!!

Υπάρχει ένα κόλπο που λέγεται ότι έκαναν οι τράπεζες για να κρύψουν τις «μαύρες τρύπες» τους. Το έκαναν μέσω εταιρειών που ήλεγχαν ή είχαν ιδρύσει οι ίδιες (θυγατρικές, θυγατρικές θυγατρικών, εταιρείες εξωτερικού, off-shore κ.α.) στις οποίες έδιναν δάνεια και εκείνες αγόραζαν μετοχές της τράπεζας απ’ όπου χρηματοδοτούνταν – στο κόλπο διακρίθηκε, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος η PROTON BANK του κ. Λαυρεντιάδη.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα της αλήθειας, λόγω του ελέγχου που κάνει σε όλες τις τράπεζες η ΒlackRock. Όμως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος ενημέρωσε την Βουλή ότι η ΒlackRock «θα κοιτάξει τα δάνεια, τα οποία έχουν δώσει οι ελληνικές τράπεζες από την Ελλάδα και από τα καταστήματα που οι ελληνικές τράπεζες έχουν εκτός Ελλάδος. Δεν εξετάζονται όμως τα δάνεια που έχουν δώσει θυγατρικές εκτός Ελλάδος».

Πόσα είναι τα δάνεια που δόθηκαν από τις θυγατρικές του εξωτερικού; «Είναι της τάξης του 18%-19% στο σύνολο των δανείων», λέει ο Προβόπουλος.

Και γιατί δεν το ελέγχει; «Αν  βάζαμε στην οπτική μας γωνία και τις θυγατρικές του εξωτερικού το κόστος θα ήταν πολλαπλάσιο, ενώ το όφελος θα ήταν περιορισμένο. Δηλαδή θα δίναμε τα διπλά-τριπλά λεφτά από αυτά που δίνουμε τώρα για να ελέγξουμε το 20% παραπάνω του δείγματος και δεν άξιζε τον κόπο. Με το 80%-85% που θα έχουμε τώρα θεωρούμε ότι πιάνουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των δανείων και δε χρειάζεται να δώσουμε τζάμπα λεφτά παραπάνω για την BlackRock. Όταν έχεις πιάσει το 85% έχεις πιάσει την ουσία του πράγματος».

Την πιάσατε την… ουσία;

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *