ΕΚΤ: Νέα αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες

Σε νέα αύξηση του ορίου παροχής ρευστότητας, μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χωρίς να είναι γνωστό το ύψος της νέας πίστωσης που χορηγήθηκε στο τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το ποσό που αιτήθηκε, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Περιμένουμε και εμείς όπως όλοι να βγει λευκός καπνός και να επιτευχθεί συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, δήλωσε η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας Τραπεζών, Ντανιέλ Νουί, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία, σημείωσε, θα κάνουμε τη δουλειά μας ως επόπτες, παρακολουθώντας το ζήτημα της ρευστότητας και της φερεγγυότητας των τραπεζών.

Σε ερώτηση αν ο Μηχανισμός συμβουλεύει τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος, απάντησε πως δεν είναι η δουλειά του Μηχανισμού να συμβουλεύει, αλλά να επεμβαίνει σε συγκεκριμένες καταστάσεις και κάτω από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και να παίρνει αποφάσεις. Ο αποφάσεις αυτές, εξήγησε δε δημοσιοποιούνται. «Δε σχολιάζω αποφάσεις που μπορεί να έχουν ληφθεί αναφορικά με τις ελληνικές τράπεζες», κατέληξε η Ντανιέλ Νουί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *