Ενας στους πέντε φορολογούμενους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση

Το 18% των φορολογουμένων που έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα μέχρι και τον Ιούλιο, δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρη Θεοχάρη.

Τα χρεωστικά σημειώματα που είχαν αποσταλεί μέχρι και τον Ιούλιο ανέρχονταν σε 2.562.135. Το δε 18% αυτών αντιστοιχεί σε 461.184 φορολογουμένους.

Αναφορικά με τις δόσεις πληρωμής του φόρου, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι η πληρωμή έρχεται πάντα σε τρεις δόσεις και τώρα σε δύο σε όσα εκκαθαριστικά έχουν φύγει, αλλά οι δόσεις αυτόματα έχουν μετατραπεί σε επτά. Η διαδικασία της εκκαθάρισης ολοκληρώνεται, καθώς απομένουν περίπου 600.000 δηλώσεις ακόμη, ενώ προανήγγειλε από τον Σεπτέμβριο διασταυρώσεις στοιχείων, προκειμένου να εντοπιστούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις. Για την εκκρεμότητα με το Ε9, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ ανέφερε πως εντός του Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η εφαρμογή για το 2012.

Οπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Ναυτεμπορική», ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι έχει τελειώσει η αποστολή του ΕΤΑΚ του 2009 και «ξεκινάμε να κάνουμε τώρα τις διάφορες εργασίες για να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε την περιουσιακή κατάσταση γιατί από το 2010 και μετά το εκκαθαριστικό βγαίνει ατομικά στο καθένα». Στο πλαίσιο αυτό, είπε, θα διαχωριστεί η περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και μέσα στον Σεπτέμβριο θα σταλέί και ο φόρος που πρέπει να πληρωθεί για το 2010, από 270.000 υπόχρεους, ενώ συνολικά ο φόρος ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ.

www.fpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *