Ενημέρωση και αξιοπιστία

[sc:writer id=”Begar” ]

Σίγουρα θα έχετε διαβάσει το τελευταίο διάστημα, κάποια άρθρα που υμνούν τα blogs, χάρη στα οποία υπάρχει αληθινή ενημέρωση, σε αντίθεση με τα καθεστωτικά MME κλπ κλπ κλπ

Αυτό είναι σωστό σε ένα ποσοστό. Γιατί η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα, διαπίστωσα τα παρακάτω:

1. Κάποια blogs δεν επιτρέπουν καθόλου τη διατύπωση σχολίων από τους αναγνώστες. Δηλαδή λειτουργούν ως παραδοσιακά ΜΜΕ, όπου ο ιδιοκτήτης δημοσιεύει ο,τι θέλει, χωρίς να υπάρχει αντίλογος.

2. Άλλα  blogs, δήθεν επιτρέπουν το σχολιασμό από τους αναγνώστες, αλλά στην πραγματικότητα, αν πας να σχολιάσεις, το σχόλιό σου ουδέποτε εμφανίζεται. Ουσιαστικά, οι δήθεν αναγνώστες που σχολιάζουν, είναι μια αυστηρά επιλεγμένη ομάδα, με συγκεκριμένες απόψεις, οι οποίες ταυτίζονται με αυτές των συντελεστών του blog.

3. Σε άλλη κατηγορία, ανήκουν τα blogs, τα οποία επιτρέπουν σχολιασμό, αλλά τα σχόλια των αναγνωστών εμφανίζονται κατόπιν λογοκρισίας, για να αποφευχθούν δήθεν βρισιές ή οτιδήποτε άλλο μεμπτό.

4. Μια συνηθισμένη περίπτωση, είναι αυτή, όπου δημιουργούνται blog σκοπιμότητας, δηλαδή προπαγανδίζουν υπέρ ή εναντίον κάποιου. Εκεί, συνήθως, κάποιος πληρώνεται για να στήσει την όλη επιχείρηση προπαγάνδας και σε πολλές περιπτώσεις, το blog έχει ημερομηνία λήξης. Π.χ. προπαγάνδα για τις εκλογές.

5.  Τέλος, υπάρχουν και τα blogs, όπου ο επισκέπτης, διατυπώνει ελεύθερα τα σχόλιά του και αυτά εμφανίζονται αμέσως, χωρίς καμιά λογοκρισία.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε διάφορους ιστοχώρους, για …… προσέξτε σε ποια κατηγορία ανήκουν!

www.daneiakartes.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *