Εντολή από ΕΚΤ για άμεση επιτάχυνση πλειστηριασμών και πωλήσεων δανείων

“Φρένο” στις διαγραφές και αύξηση των πωλήσεων δανείων και των ρευστοποιήσεων ενεχύρων για την ανάκτηση οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ζητά ο SSM από τις ελληνικές τράπεζες.

Οι αυστηρές “οδηγίες” από τη Φρανκφούρτη για το μείγμα στρατηγικής που καλούνται να ακολουθήσουν εφεξής οι τράπεζες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνοδεύονται από το μήνυμα της ακόμα πιο φιλόδοξης αναθεώρησης των στόχων τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Παρά τη θεαματική πτώση που σχεδιάζεται να επιτευχθεί στα NPEs μέχρι τα τέλη του 2019, ο στόχος του μέσου ευρωπαϊκού όρου (6,5%) θα παραμένει ακόμη μακρινός για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα χρειαστούν τουλάχιστον μία τριετία, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, για να κατεβάσουν τις επισφάλειές τους στο 5%-6% των συνολικών χορηγήσεων. Έτσι, εφεξής οι επιδόσεις τoυς στη μείωση των “κόκκινων” δανείων θα είναι το πραγματικό stress test, το οποίο οι τράπεζες θα περνούν ανά τρίμηνο.  

[button url=”http://www.capital.gr/oikonomia/3300957/entoli-apo-ekt-gia-amesi-epitaxunsi-pleistiriasmon-kai-poliseon-daneion” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *