Εντός του μήνα η απάντηση της τρόικας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πριν το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε πάρει απαντήσεις από την τρόικα και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετικά με την εισαγωγή ενός βελτιωμένου πλαισίου για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών: νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκοδράς στη συνέντευξη Τύπου για τον προγραμματισμό του υπουργείου για το 2013.

Όπως είπε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης στην τοποθέτησή του: Ως γνωστόν η Κυβέρνηση έχει παρουσιάσει τις προτάσεις της από το Νοέμβριο και περιμένουμε τις απαντήσεις από την πλευρά της Τρόικα. Μέχρι το τέλος Μαρτίου η Κυβέρνηση θα αναμορφώσει το πλαίσιο για τα φυσικά πρόσωπα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η μακροχρόνια εκκρεμοδικία και να εξασφαλιστεί η συντομότερη επάνοδος του οφειλέτη στην οικονομική δραστηριότητα. Πέρα όμως του εξορθολογισμού και της επικαιροποίησης του νόμου που ισχύει σήμερα, η Κυβέρνηση έχει προτείνει την εφαρμογή ενός προγράμματος διευκόλυνσης δανειοληπτών με ετήσια εισοδήματα έως 25.000 ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι τα νοικοκυριά να μπορούν για 48 μήνες να καταβάλλουν δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% των μηνιαίων αποδοχών του οφειλέτη. Για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις επιπλέον προτείνεται η βελτίωση του πλαισίου του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» ώστε να αξιολογούνται με βάση το συνολικό τους προφίλ και όχι από μεμονωμένα ατυχή περιστατικά. Επίσης, πρόκειται να συμπεριληφθούν και μέτρα για τους συνεπείς δανειολήπτες, επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Εντός του μήνα η απάντηση της τρόικας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά”

  1. Ειπαμε … μετα τις 17 του Ιουνη … γκουκ-μουκ δεν εχει.
    Η ΝΔ ειχε ηδη ψηφισει το Μνημονιο ΙΙ που νομιμοποιουσε το Μνημονιο Ι πριν τις εκλογες οπως και το ΠΑΣΟΚ ειχε δειξει επακριβως τις προθεσεις του απο το 2010.
    Παρ’ ολα αυτα το 48% του ελληνικου λαου ψηφισε αυτους που κυβερνανε σημερα.
    Κατα τα αλλα … φταιει η Τροικα ακομα οπως φταιγανε και οι Αμερικανοι για ολα τα κακα της μεταπολεμικης μας ιστοριας.
     
     
     
     
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *