Εξετάζεται δυνατότητα πληρωμής σε 9 δόσεις

Στην  πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 9 δόσεις, με μοναδική προϋπόθεση την εμπρόθεσμη καταβολή της δήλωσης, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για την υποβολή των δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά και η προθεσμία λήγει στις 16 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, την αποστολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το αργότερο έως τις 31 Ιουλίου, όλων των δηλώσεων που θα παραλάβουν οι εφορίες χειρόγραφα ζητεί με εγκύκλιο  το υπουργείο Οικονομικών (αρ. πρωτ.: Δ12Α 1101060 ΕΞ 6.7.2012) από όλες τις εφορίες, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισής τους και είσπραξης του φόρου.

Ειδικότερα, με την εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών ζητεί:

– Όσες χειρόγραφες δηλώσεις έχουν ήδη παραληφθεί να αποσταλούν στη ΓΓΠΣ το αργότερο έως τις 12 Ιουλίου

– Όσες παραληφθούν έως και τις 10 Ιουλίου που λήγει η σχετική προθεσμία να αποσταλούν έως το τέλος Ιουλίου.

Επίσης, με την ίδια εγκύκλιο εφιστάται η προσοχή των υπαλλήλων που παραλαμβάνουν τις δηλώσεις καθώς πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στη συμπλήρωση των κωδικών 175 και 176. Στους κωδικούς αυτούς πρέπει να αναγραφεί το ακαθάριστο ποσό όχι μόνο από εκμίσθωση κατοικιών άνω των 300 τ.μ. (όπως αναγράφεται στο έντυπο της δήλωσης) αλλά και των μισθωμάτων που εισπράττονται από εμπορική μίσθωση καταστημάτων, επαγγελματικών χώρων, γαιών κτλ. Οι συγκεκριμένες μισθώσεις επιβαρύνονται με συμπληρωματικό φόρο 3% αντί για 1,5% που επιβάλλεται στις υπόλοιπες μισθώσεις ακινήτων (π.χ. κατοικίες).

Πηγή: Express.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *