Επιθετικότερες ρυθμίσεις των τραπεζών στα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια με μέσο “κούρεμα” 35%

Επιθετικότερες ρυθμίσεις στα χαρτοφυλάκια των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων θα ακολουθήσουν οι τράπεζες, στοχεύοντας πρωτίστως στη θεραπεία των δανείων αυτών αντί για την πώλησή τους. Οι νέες ρυθμίσεις που διευκολύνονται πλέον από την ισχύ του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα παρέχουν μέσο “κούρεμα” δανείου της τάξεως του 35%.

Η νέα τάση που διαμορφώνεται είναι ενδεικτική από την περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας. Στο πλαίσιο του συνολικού μετασχηματισμού της και στις ανακοινώσεις που αφορούν τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από το 40% στο 5% το 2022, η Τράπεζα προχώρησε στη δημιουργία ενός βελτιωμένου προϊόντος ρύθμισης του τύπου split & freeze. Πρόκειται για τη ρύθμιση που προσέφεραν όλες οι τράπεζες στους πελάτες τους με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια, “παγώνοντας” ένα μέρος της οφειλής ώστε να εξυπηρετείται το υπόλοιπο με χαμηλότερη δόση. Εφαρμόζοντας το πρόγραμμα αυτό, η Εθνική Τράπεζα πρόσφερε στους “κόκκινους” πελάτες της ως κίνητρο για την αποπληρωμή του μη “παγωμένου” τμήματος του δανείου, “κούρεμα” ετησίως 4%.

[button url=”https://www.capital.gr/oikonomia/3360631/epithetikoteres-ruthmiseis-ton-trapezon-sta-kokkina-stegastika-daneia-me-meso-kourema-35″ target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *