Επιφυλακτική παραμένει η BofA για τις ελληνικές τράπεζες

Επαναξιολογεί τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες η Bank of America, μετά και την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου, σημειώνοντας πως αν και η εικόνα των μεγεθών τους ήταν αξιοπρεπής, τηρεί επιφυλακτική στάση για τον κλάδο σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις και τους μακροπρόθεσμους κινδύνους, ανάλογη αυτής που τηρούσε κατά την εκ νέου κάλυψη που ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου. Πάντως προχωρά σε αύξηση των τιμών-στόχων για τις Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ μειώνει την τιμή-στόχο που έδινε για τη Eurobank.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει η BofA, τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών ήταν “αξιοπρεπή”, μετά και τις θετικές τάσεις στους κεφαλαιακούς δείκτες και τη μείωση στα NPEs. Το υποστηρικτικό μακροοικονομικό και ρυθμιστικό περιβάλλον, όπως τονίζει, θα ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω μείωση των NPEs το 2020.

Ωστόσο, η BofA παραμένει επιφυλακτική καθώς κατά την άποψή της οι αποτιμήσεις του ελληνικού τραπεζικού κλάδου δεν είναι ελκυστικές μετά και τη μεγάλη άνοδο που έχουν σημειώσει οι τραπεζικές μετοχές φέτος, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να υπάρχουν μακροπρόθεσμοι δομικοί κίνδυνοι.

[button url=”https://www.capital.gr/epixeiriseis/3397234/epifulaktiki-paramenei-i-bofa-gia-tis-ellinikes-trapezes” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *