Εταιρείες «off shore»…Ζουν το μύθο τους στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ …..ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΤΕ !Το θέμα αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα. Αλλά, περιέργως πως (ή μήπως καθόλου περιέργως…) «χάθηκε».Ας το υπενθυμίσουμε:

Οι αλλοδαπές εταιρείες που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι λεγόμενες «οφ σορ», σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης την περασμένη βδομάδα, ανέρχονται στις 21.065. Από αυτές οι 16.580 είναι ενεργές.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα στοιχεία που προκύπτουν για τις «οφ σορ» εταιρείες όσον αφορά στις δηλώσεις Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων, είναι τα εξής:

Το 2003 υποβλήθηκαν 383 δηλώσεις και ο φόρος ανήλθε σε 4,8 δισ. ευρώ.

Το 2004: δηλώσεις 411 – φόρος 3,6 δισ. ευρώ.

Το 2005: δηλώσεις 352 – φόρος 3 δισ. ευρώ.

Το 2006: δηλώσεις 311 – φόρος 3,1 δισ. ευρώ.

Το 2007: δηλώσεις 275 – φόρος 2,8 δισ. ευρώ.

Το 2008: δηλώσεις 239 – φόρος 3,4 δισ. ευρώ.

Το 2009: δηλώσεις 201 – φόρος 3,4 δισ. ευρώ.

Το 2010: δηλώσεις 1177 – φόρος 3,4 δισ. ευρώ.

Το 2011: δηλώσεις 998 – φόρος 0,9 δισ. ευρώ

Το 2012: δηλώσεις 965 – φόρος 0,3 δισ. ευρώ.

Από τα καταπληκτικά αυτά στοιχεία εξάγονται τα εξής καταπληκτικότερα συμπεράσματα:

Πρώτο, από τις «οφ σορ» εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, αυτό που συμβαίνει επί μια ολόκληρη δεκαετία είναι ότι δηλώσεις – ως υποχρεούνται – για τον προσδιορισμό του ειδικού φόρου επί των ακινήτων που διαθέτουν, καταθέτουν στην καλύτερη περίπτωση μόλις οι 7 (!) από τις 100 «οφ σορ» που λειτουργούν στην Ελλάδα και στη χειρότερη περίπτωση… η μία (!!!) από τις 100 «οφ σορ»!

Δεύτερον: Από το 2010 και μετά, από την εποχή των Μνημονίων δηλαδή και μετά, παρότι ο αριθμός των κατατεθεισών δηλώσεων έχουν έως και πενταπλασιαστεί, ο φόρος που καλούνται να πληρώνουν οι «οφ σορ» έχει μειωθεί έως και… δέκα φορές!

Αυτά τα θαυμάσια συμβαίνουν στην Ελλάδα τόσο όσον αφορά το γενικό, δηλαδή α) τη μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και από το 99% (!) των «οφ σορ» που λειτουργούν στην Ελλάδα, όσο και σε ό,τι αφορά το ειδικό, δηλαδή β) το φόρο που πληρώνουν αυτές που τελικώς υποβάλουν δηλώσεις, ο οποίος φόρος μειώθηκε έως και 92%!

Και τούτο μετά την τροποποίηση του νόμου 3091/2002 (με τον οποίο επιβλήθηκε ειδικός φόρος 3% επί της αξίας των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) από το νόμο 3842/2010.

Μια λεπτομέρεια: Αυτός ο τόσο φιλικός προς τις «οφ σορ» εταιρείες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 58, τεύχος Α, στις 23/4/2010. Ηταν την ίδια μέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της

Ελλάδας σε καθεστώς Μνημονίων… Κι άλλη λεπτομέρεια: Αυτά συμβαίνουν σε μια Ελλάδα όπου 30.000 οικογένειες μένουν κάθε μήνα χωρίς ηλεκτρικό, γιατί, λόγω των χαρατσιών επί των ακινήτων, αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό και η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα…

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

www.alithinapsemata.gr

36 σχόλια σχετικά με το “Εταιρείες «off shore»…Ζουν το μύθο τους στην Ελλάδα!”

  1. Καποια τσακαλια Αθηναιοι μου εχουν πει οτι υπαρχουν τρεις πολυκατοικιες απεναντι απο την Βουλη οι οποιες ειναι ανεξαρτητο κρατος. Ψαχτηκα στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα τιποτα προς το παρον.
    Μου εχουν πει οτι με το που βγαινει ο βουλευτης απο την Βουλη πηγαινει περπατωντας σ’ αυτες τις πολυκατοικιες που ειναι ανεξαρτητο κρατος και ιδρυει “οφ σορ”.
    Επισης, αυτες οι πολυκατοικιες ειναι κοντα στη Βουλη και οχι πουθενα αλλου για να προστατευονται απο τα ΜΑΤ.

    1. Υπάρχει κι ένα ειδικευμένο γραφείο στην Όθωνος (πλ. Συντάγματος) και η ειρωνία, η εκεί χρηματο-οικονομική (όχι νομική) σύμβουλος που ιδιωτικά σε κατατοπίζει πώς να γίνεις φορολογικά αλλά και προς πιστωτές αόρατος (το ραντεβού 300 ευρώ) είναι στέλεχος της ΚΛΕΦΤΟΜΠΑΝΚ!!!!!!!!! Για πολύ γέλιο μιλάμε! Νούμερο δεν σας λέω, να μήν αποκαλυφθούν οι ολίγοι κοινή θνητοί που έχουν πάει στην εκεί κυρά…… χαχαχαχαχαχ (εγώ δεν χρειάστηκε, όταν τα βρόντηξα έκανα ότι έπρεπε μονάχος μου μέσω Ην. Βασιλείου….)

      1. Κοίτα να δείς κάτι  ανθρώπους  ! Τσ , τσ , τσ ….
        Μα είναι δυνατόν κοτζάμ τραπεζικό στέλεχος , με το κοστούμι του , με τη γραβάτα του με το ρόλεξ του να κλέβει και να συμβουλεύει κι άλλους πως να κλέβουν ;
        Ο πλούτος δηλαδής δεν είναι προϊόν μοχθου και έντιμου ζήλου ;
        Οποιος δουλεύει πάει μπροστά και αυτά που λέτε είναι κακοήθιες και ζήλιες !
        Εμένα αυτά μου τα έχει πεί ο παππούς μου ο δοσάς και ο μπάρμπας μου ο μαυραγορίτης .Και  τούς  πιστευω γιατί έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους . Σε έναν γέρο μια φορά ο μπάρμπας μου του έφτιαξε το λούκ . Του πήρε τρια χρυσά δόντια που γυαλίζανε άσχημα και του έδωσε δύο κονσέρβες “Σβάν” και τρία χάρτινα δόντια επισμαλτωμένα με στουπέτσι . Αμέ ! 

  2. ναι ψηλε τις ξερω λιγο ποιο πανω απο τη βουλη ειναι οπως παμε για χιλτον στο δεξι μας χερι περισσοτερα δεν μπορω να πω απο εδω…..

    1. Ρε ψηλε, καταλαβαινεις τι μου λες τωρα.
      Εχει ιδρυθει ανεξαρτητο κρατος στα σπλαχνα της Αθηνας και ο ελληνικος λαος δεν ξερει τιποτα επι αυτου.
      Που ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ … τα οποια ειναι και παλια κομματα στη Βουλη να το καταγγειλουν το γεγονος ?
      Η Χρυση Αυγη γιατι δεν τις εχει καψει ακομη αυτες τις πολυκατοικιες ?
       
      Μουνια δοσιλογοι ολοι ….
       

      1. αυτο ρε συ ειναι παλιο τωρα το εμαθες? γιατι τις φυλαει η μιση αστυνομια ρε φιλε πηγαινε να δεις τι αστυνομια εχει εκει απεναντι ειναι η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ πρεσβεια και η Γερμανικη νομιζω?εχει πολλες εκει

        1. Υπάρχει κι ένα νέο παραμάγαζο πλησίον του κτηρίου της Καναδικής πρεσβείας, πλάι του Ευαγγελισμού, θα μάθω από φιλικό πρόσωπο που κινείται μέσω αυτού μερικά πράγματα έτσι για το τσιλιμπούρδισμα. Α, και για το άλλο που ελέχθη από τον ΜΙΧΑΛΗΣ νωρίτερα για την κάθετο οδό επί της Πλουτάρχου (έδρα στο 5 της Βρετανικής Πρεσβείας)… πλησίον της γερμανικής άνοιξε πριν από λίγα έτη ειδικό δικηγορικό γραφείο που κάνει ΜΟΝΟ οφ σορ και διεθνή συμβάσεις. Εκεί δεν σε παίρνουν για πελάτη παρά μόνο αν είσαι πολιτευτής, εφοπλιστής ή τράπεζα!!!!!

  3. Ναι, μόνο που σ’αυτές τις πολυκατοικίες μπορείς να μπεις και σύ και να φτιάξεις «οφ σορ».

     

      1. ρε φιλε χωρις υπερβολες την Αθηνα την γεννησα λογω δουλειας τοσα χρονια την εχω φαει με το κουταλι……

  4. καλησπέρα σε όλους -ες. μετα απο απουσία 1 μηνός απο τα τρικαλα είμαι παλι δίπλα σας μέχρι τις 5 Ιανουαρίου οπότε και θα φύγω ξανά για την Μυτιλήνη.εδώ και αρκετή ωρα το σύστημα με πετάει έξω ελπίζω να μην συνεχιστεί για να καθήσω να διαβάσω τα νέα σας

  5. Τα κτήρια στα οποία αναφέρεστε βρίσκονται λίγο πιο πάνω από το ίδρυμα Θεοχαράκη και δεν είναι στο δεξί όπως ανεβαίνουμε για Χίλτον αλλά αριστερό μας χέρι. Στα δύο από αυτά, μαζί με τα συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που κρατούν πολύ χαμηλό προφίλ (για ευνόητους λόγους) συστεγάζονται και τα προξενεία ορισμένων πολύ ειδικών φορολογικών παραδείσων οπότε η διαδικασία σύστασης υπεράκτιας δεν αργεί και πολύ…………..  Το σύνηθες κόστος είναι 1500 – 2000 ευρώ όταν ορίζεται nominee director & nominee shareholder, κοινώς εσείς δεν φαίνεστε πουθενά και οι πιστωτές ή οι οικονομικές αρχές της χώρας σας (σας κλάνουν μια μάντραααα)…. Υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσες (αυτές του χιλιάρικου, αλλά αφορούν εταιρείες όπου είναι εφικτός ο εντοπισμός σας, με κάμποση πάντως προσπάθεια…..). Α και με την ευκαιρία…… επειδή μια απόφαση του Π. Φύκηρη που κέρδισε τη λαμογιοκουρτίνα της λατσοκλεφτομπάνκ με το όνομα DANEION APC του Λονδίνου, για να καταλάβετε λίγο πάνω κάτω ότι άμα το θες βρίσκεις ποιοί είναι ποιοί αναζητήστε τους μετόχους του Γουίλινγκτον Τραστ (ειδικό τράστ) που διαχειρίζονται τα 2,4 περίπου δις που έχει εκχωρήσει η εδώ κλεφτομπανκ στην Δάνειον Έι Πι Σι……..  Γίνεται πολύ ενδιαφέρον…… φήμες θέλουν κι έλληνες βουλευτικούς ποντικούς……. χαχαχαχαχ. Ρε, πληρώστε τους με το ίδιο νόμισμα, ΟΛΟΙ ΟΦ ΣΟΡ!

    1. Kουλουρη τα ρεστα μου εισαι χειμαρρος οπως παντα.
      Θα μελετησω αυτα που ειπες.
      Δεν με ικανοποιησες ομως σε ενα βασικο ερωτημα …
      Ειναι ανεξαρτητο κρατος αυτες οι γαμημενες πολυκατοικιες η οχι ?

      1. @PA
        Όχι ΔΕΝ είναι ανεξάρτητο Κράτος τα γραφεία των δικηγόρων που στήνονται μέσω εδώ αντιπροσώπευσης οι αυτές εταιρείες. Χώρος ξένου κράτος ωστόσο θεωρούνται τα προξενεία που συστεγάζονται σε αυτές τις αμαρτωλές πολυκατοικίες και όπου, πολύ συχνά, σε συρτάρια των εμπορικών ακολούθων αυτών καταλήγουν τα χαρτιά (νομιμοποιητικά έγγραφα αυτών των εταιρειών) για να μήν μπορούν να περιέλθουν στις εδώ οικονομικές διωκτικές αρχές σε περίπτωση εφόδου κι ελέγχου……… Κάτι σαν ντόπιο remote office (όχι virtual office για να μήν μπερδεύεστε με διεθνή όρους).

  6. οχι ρε συ μην ακους τετοια απλα λογω του οτι ειναι σε τετοια περιοχη Κωλονακι μερια προστατευετε απο τα μεγαλα καφαλια κατι σαν club? να το πω? πρεπει να εισαι μελος και να σε ξερουν εγω τωρα αποτι λεει και ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ μετακομισανε απεναντι εγω τοτε τα ηξερα απο την αλλη μερια σου ειπα λογω δουλειας ειχα προσβαση σε σημεια που δεν μπορουσε να μπει κανενας

  7. καλημερα τι λετε να κανουμε ενα συλλογο , να βαλουμε διαφημησεις, να γινουμε πολλοι και να αποκτησουμε δυναμη?

    1. Έχουμε ήδη φτιάξει Σωματείο. Απλά αναμένεται και η τυπική επικύρωση από την αρμόδια δικαστική αρχή. 
      Μόλις γίνει, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για να ενημερωθούν όλοι και να λάβουν μέρος όσοι επιθυμούν.. 

    2. Καλησπέρα μου ειπαν, δικαστικοί οτι ετοιμάζουν ομαδικές αγωγές εναντιον των τραπεζων στηριζόμενοι σε νόμους(οτι σε περιοδο κρισης και μεγαλης μειωσης μισθών δεν μπορεί να χανει το ενα μονο μερος(οι δανειοληπτες) αλλα και το αλλο μερος(οι τραπεζες) και θα ζητουσαν κουρεμα των δανείων τους.Αυτο προσπαθει να αποφυγει η κυβερνηση με την προταση που τους εκανε οπως λετε στο τελευταιο αρθρο που ανεβασατε.

  8. Φτιάξε ένα Irrevocable Trust ή ένα Family Foundation ή μια Holding Company που θα ελέγχει περισσότερο από το 80% άλλων εταιρειών στις οποίες θα περάσεις τα προσωπικά σου assets, η μεν εταιρία συμμετοχών θα κάνει άμεσα ή έμμεσα τη διαχείριση εκείνων στις οποίες συμμετέχει με ή χωρίς nominee directors & nominee shareholders (το τελευταίο συγκράτησέ του και ψάξε το, θεωρώ πως έξυνος άνθρωπος είσαι για να διαχειρίζεσαι αυτό εδώ το φόρουμ…) και άσε τους κακεντρεχείς πιστωτές σου να κουρεύουνται!
     

    1. Εμμμμμ τώωωωρα  κατάλαβαααα! 
      Πές το χριστιανέ μου τόσο καιρό και μας έχουνε πάρει φαλάγκι!
      Δηλαδή φίλτατε Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ , 
      Αν πάω στο 及中国的了解与喜爱θα τους πηδήξω έτσι :国文化很感兴趣 !!!!
      Ε λοιπόν δε θα μπορούσα να το πώ καλύτερα , μα την Παναγία !!!
      Εχεις δίκιο γιατι εγώ  , 或者你对中国和中国文化很感兴趣,这里是我们倾心为你打造的网站。我们乐于在此分享我们对中文及中国的了解与喜爱,并且提供中文字典及书籍的连接地址。美中不足的是,由于希腊语-汉语参考资料有限,开始我们将使用英语。如果你就是中国人而且愿意帮助改进这个网站,请发邮件联系我们!我们希望有类似的网站能帮助中国人学习希腊语!请浏览我们的网站,也许你不懂希腊语,但当你发现网站中的汉语有错误时,请通知我们尽快纠正。
      και τους δίνω τα @@ μου
      ή τα魏魏 μου 
      αλλά και στις δύο αυτές τις εκδοχές δεν τα θέλουν. Και το κράτος και οι ιδιώτες .Μιλάμε ότι εκτός από χαζο ίείναι και αγενείς!  
      Παλιο- 但当你发现网站中 !!! (Μετάφραση : Παλιο-μαλάκες !!!)
       
      Tip : Λοιπόν παιδιά, όποιος επιθυμεί να του ξεκαθαρίσω αυτά που ελέχθησαν από τον αγαπητό προλαλήσαντα είμαι στη διάθεσή του. Πείτε μου όμως και τι τσιγάρα
      καπνίζετε….αχρείαστα  να΄ναι «εκεί»…..Καλού  κακού κάντε και κάνα μάθημα μπαγλαμά… θα περνούν οι ώρες πιό ευχάριστα.
       🙂
      Καλημέρα μας .
       
      ΥΓ. Ελπίζω μες στα κοπυ-πέιστ ιδεογράμματα να μην υπάρχει καμιά βρισιά 
      και με παρεξηγήσεις . Ισα, ισα που σε εκτιμώ και διαβάζω τις αναρτήσεις σου. 
      ΔΕν  κατέεεεεχω  πράααααμα σύντεκνε ! 

  9. ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΟΡΦΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 5-6, ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΝΑΛΕ (ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ) ΛΙΓΑ ΨΙΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ (2 – 4 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…), ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ (ΚΑΛΗ, ΟΧΙ “ΓΙΟΥ ΦΑΟΥΛ”) ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙΣ (ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΣΟΙ ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ). ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ (ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ Ή ΠΟΛΛΑ ή ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ Ή ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΗ ΦΑΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΤΡΩΛΛ) ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΛΑ. ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΙΠΣ ΠΕΣ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΦΑΗΡΗΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ) ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΛΕΦΤΟΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΒΑΜΠΙΡ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΚ).

      1. Σε ποιό e-mail θέλεις να σου στείλω τη δική μου εμπειρία και να σου πω πως κινήθηκα μήπως σου φανεί χρήσιμο! ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην εμπιστεύεστε εύκολα για υπεράκτιες ή γενικά αλλοδαπές επιχειρήσεις και λοιπά σχήματα έλληνες δικηγόρους. Δεν το κατέχουν το πράγμα.

  10. Αντε , φούντωσέ μας κι άλλο να δούμε !

    Εμένα γιατί μου μοιάζει σα να έχεις εσύ π.χ.  ένας εργένης ,
    πιάσει γκόμενα τη σύζυγο του κράτους ,  να περνάς καλά και κάθε Σαβ/ριακο στα Μάρσαλ και μετά το γλέντι να στένεις αναλυτικα το λογαριασμό στο σύζυγο-Κράτος ; Καπότες 200 ευρώ . Ξενοδοχείο 5000 ευρώ . Τζακούζι 2000 ευρώ ……  Ο σύζυγος , εκ πεποιθήσεως κερατάς όμως από η τσαντίλα του μετά να στέλνει το λογαριασμό στα παιδιά και να τους λέει μαζί τα φάγαμε .  Απο που βρε κερατά μαζί ; Αλλος γαμάει άλλος πληρώνει ; Ασε που στο τέλος τα παιδιά είμαστε και δαρμένα ; Αυτο που το πάς ; Ενδοοικογενειακή βία με κερτάδες και δαρμένους . Αιντε βγάλε άκρη…..

  11. να   ξεχρεωσω   παιδια   θελω    θελω    να   κοιμαμαι    ησυχη    δεν μπορω   να χρωστω    πια   θελω  να καθαρισω     να    μη    τηλεφωνουν   να    αναπνευσω

  12. Καλησπέρα μου ειπαν, δικαστικοί οτι ετοιμάζουν ομαδικές αγωγές εναντιον των τραπεζων στηριζόμενοι σε νόμους(οτι σε περιοδο κρισης και μεγαλης μειωσης μισθών δεν μπορεί να χανει το ενα μονο μερος(οι δανειοληπτες) αλλα και το αλλο μερος(οι τραπεζες) και θα ζητουσαν κουρεμα των δανείων τους.Αυτο προσπαθει να αποφυγει η κυβερνηση με την προταση που τους εκανε οπως λετε στο τελευταιο αρθρο που ανεβασατε.

     

  13. Η ανυπαίτια  καταλυτική αλλαγή των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχει υπογραφή η σύμβαση λογικά απαλάσσει τα μέρη από υποχρεώσεις που η εκπλήρωσή τους προσκρούει στον κώδικα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η παραβάτες θα δικαστούν σίγουρα κάποτε από ειδικό διεθνές δικαστήριο γιατί εκμεταλλευόμενοι τη Δεσπόζουσα θέση τους και την ειδική περίσταση διέπραξαν έγκλημα κατα του Ελληνικού λαού! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *