Ετοιμάζουν χειροπέδες για «επώνυμους» φοροφυγάδες

Μια  εντυπωσιακή εξόρμηση κατά της φοροδιαφυγής, που θα περιλαμβάνει συλλήψεις γνωστών επιχειρηματιών και ανθρώπων της showbiz και θα προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας, είναι το «επικοινωνιακό αντίδοτο» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να καλμάρει τη λαϊκή δυσφορία για τις νέες επώδυνες περικοπές μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.

Με την κίνηση αυτή επιδιώκεται να δοθεί διπλό μήνυμα: Προς την εγχώρια κοινή γνώμη ότι θα πληρώσουν και οι έχοντες-κατέχοντες «επώνυμοι»  και προς την τρόικα ότι  οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί θα δουλέψουν αποτελεσματικά για να αυξηθούν τα έσοδα και να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Η «επιχείρηση» σχεδιάζεται επιμελώς (και) με επικοινωνιακά κριτήρια, με στόχο να κερδηθούν τουλάχιστον οι εντυπώσεις  και να μην επαναληφθεί το φιάσκο της Υδρας,  το οποίο προβλήθηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, επιδεινώντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η εκστρατεία θα ξεκινήσει με συλλήψεις  φοροφυγάδων επιχειρηματιών γνωστών για τις διασυνδέσεις τους με τη ΝΔ, ώστε να  δοθεί μήνυμα προς την κοινωνία ότι κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο και ότι η κυβέρνηση δεν προστατεύει τα «δικά της παιδιά».

www.sofokleousin.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ετοιμάζουν χειροπέδες για «επώνυμους» φοροφυγάδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *