Εφορία: Πινακίδες με το μήνα και φέτος

Τροπολογία Βαλαβάνη στη Βουλή για να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις κατέθεσαν. Δίνεται παράταση έως 30 Ιουνίου στην υποβολή του Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων εντός του 2014. Τι αλλάζει στη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις. 

Επανέρχεται το μέτρο της ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την καταβολή του ποσού εκείνου των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στους εναπομείναντες μήνες του έτους ενώ παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014.

Με τροπολογία την οποία κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ορίζεται ότι σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης εντός του 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας,αναλογικά, για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του μήνα της άρσης ακινησίας.

Όπως προκύπτει από την τροπολογία, αν για παράδειγμα ένας φορολογούμενος ο οποίος έχει καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του τον περασμένο Δεκέμβριο για το 2015, θελήσει να τις πάρει πίσω τον Ιούνιο, θα κληθεί να καταβάλλει τα 7/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο.

Όσον αφορά στο Ε9, με άλλες διατάξεις της τροπολογίας ορίζεται ότι προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους φορολογούμενους για να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και για την άμεση και διαρκή ενημέρωση του περιουσιολογίου «καθορίζονται νέες ημερομηνίες εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων Ε9 ειδικά και μόνο για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 καθώς και αυτές που πραγματοποιήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Μαϊου 2015».
Η προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Επίσης, ορίζεται ότι, νομικά πρόσωπα τα οποία είχαν δηλώσει τα στοιχεία των ακινήτων τους, της 1ης Ιανουαρίου 2011, με την υποβολή ηλεκτρονικού αρχείου υπολογιστικών φύλλων εφαρμογών γραφείου, υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις μεταβολές της περιουσιακής τους κατάστασης της 1ης Ιανουαρίου των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014, εφόσον η υποβολή γίνει το αργότερο μέσα σε 45 ημέρες από την ανάρτηση της προσωρινής περιουσιακής τους εικόνας στο taxisnet και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από τις 30 Ιουνίου.

Τέλος με άλλες διατάξεις της τροπολογίας, τροποποιείται η παράγραφος 2 του άρθρου 4 του νόμου για τις εκατό δόσεις ώστε να καταστεί σαφές ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και μη φορολογικές οφειλές οι οποίες έχουν καταχωριστεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι και την ημερομηνία της σχετικής αίτησης και αφορούν υποχρεώσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *