Ε.Βενιζέλος προς δημοσίους υπαλλήλους: “Συγγνώμη που σας καταστρέψαμε τη ζωή”

Eπί δύο χρόνια τους δημοσίους υπαλλήλους οι του ΠΑΣΟΚ τους έβριζαν, τους συκοφαντούσαν, τους έκοβαν μισθούς, εφάπαξ, τους απέλυαν, τους κατηγορούσαν για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, με δυο λόγια τους κατέστρεφαν τη ζωή.

Τώρα ο Ε.Βενιζέλος προσπαθεί να ρίξει γέφυρες συνεργασίας με τον κλάδο που κάποτε αποτελούσε το “βαρύ πυροβολικό” του κόμματος. Στη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Επίσης, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών και των συντάξεων και διευκρίνισε ότι τόσο η μείωση του προσωπικού όσο και το θέμα της εφεδρείας τέθηκαν με επιμονή από την τρόικα. «Δεν έχουμε ανάγκη από απολύσεις. Έχουμε ανάγκη από ένα μικρότερο, εξυπνότερο και καλά στοχευμένο κράτος, έχουμε ανάγκη από μία φιλοαναπτυξιακή και φιλολαϊκή Δημόσια Διοίκηση», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠαΣοΚ έχει δώσει απαντήσεις στα θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον των ασφαλιστικών Ταμείων και των καταναλωτικών δανείων ώστε να διατηρηθεί το υφιστάμενο εισόδημα μέχρι να αποκατασταθούν οι αδικίες. Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική και φιλική τη συζήτηση με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ. «Το ΠαΣοΚ έχει στενούς, ιστορικούς, αδελφικούς, μπορώ να πω, δεσμούς με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο.

Ο ίδιος, ως Υπουργός σε διάφορα Υπουργεία, είχα την ευκαιρία να εκτιμήσω την αξιοσύνη και την αίσθηση καθήκοντος της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων. Οι εξαιρέσεις είναι λίγες και μπορούν εύκολα να εντοπιστούν. Με σεβασμό, μπορούμε να συμφωνήσουμε στο πώς μπορούμε να πορευθούμε στο μέλλον», δήλωσε.

[sc:Πηγή id=”http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43267&Itemid=131″ ]

2 σχόλια σχετικά με το “Ε.Βενιζέλος προς δημοσίους υπαλλήλους: “Συγγνώμη που σας καταστρέψαμε τη ζωή””

  1.  Δεν κατάστρεψες μόνο την ζωή μας ως δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και την ζωή των ιδ. υπαλλήλων.Και τώρα έρχεστε και ενεργείτε με το γνωστό σας κόλπο περί συγνώμης για να χτυπήσετε στο φιλότιμό μας, αλλά δεν τα τρώμε αυτά. Ήταν καλά οργανωμένο το σχέδιό σας. Και μην πείτε ότι δεν ξέρατε ότι θα καταλήξει έτσι.Πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών το γνωρίζουν αυτό.Εδώ και πολύ καιρό παίρνω μόνο τα απαραίτητα, οι αγορές μου είναι τρομερά περιορισμένες, κόβω από όπου μπορώ, με φυσικό αποτέλεσμα να μετακυλίεται το πρόβλημα και στην αγορά. Ως απόρροια οι χιλιάδες απολύσεις ιδ. υπαλλήλων λόγω κλείσιμο επιχειρήσεων. Αυτά για ορισμένους που ακόμα πιστεύουν ότι καλά κάνανε στους δημ.υπαλλήλους και τους κόψανε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *