Ηλεκτρονική κάρτα στα ΙΧ για έλεγχο τήρησης υποχρεώσεων

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας και τις υποχρεώσεις των οδηγών αποκάλυψε ο διευθυντής γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παναγιώτης Μελαχρινός μιλώντας για ηλεκτρονικό έλεγχο των εκκρεμοτήτων των οδηγών αυτοκινήτων μέσω κάρτας που θα βρισκεται στο ΙΧ.

Συγκεκριμένα η εν λόγω ηλεκτρονική κάρτα θα τοποθετείται σε όλα τα Ι.Χ. και με αυτό τον τρόπο “θα μπορεί ηλεκτρονικά το κράτος να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε εκκρεμότητα του οδηγού προς το κράτος”.

Οταν οι υποχρεώσεις του πολίτη εξοφλούνται η κάρτα θα ενημερώνεται αυτομάτως. Μιλώντας στο Mega oκ. Μελαχρινός ανέφερε ακόμη πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει η κυβέρνηση να επιταχύνει τους ελέγχους και να κάνει πιο ολοκληρωμένες διασταυρώσεις.

“Η κάρτα θα βρίσκεται σε εμφανές μέρος, θα εκπέμπεται σήμα και θα φαίνεται πολύ εύκολα το κατά πόσο ο οδηγός είναι συνεπής”, συμπλήρωσε ακόμη ο Παν. Μελαχρινός για να συνεχίσει: “Θα το προμηθεύονται οι ιδιοκτήτες χωρίς κόστος. Θα υποδηλώνει και θα είναι ένα σημείο ελέγχου. Τα περασμένα χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τους οδηγούς που δεν πλήρωναν τέλη αλλά και από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *