Η απόδειξη της μεγάλης μπλόφας για την έξοδο..

Πώς οι τοκογλύφοι αποτιμούν το κόστος για την έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ και γιατί η απειλή του σάπιου καθεστώτος είναι όπλο στα χέρια του Λαού.

Γίνεται τώρα φανερή η δοσιλόγικη λειτουργία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ στα δύο χρόνια του μνημονίου.Αντί να χρησιμοποιοήσουν τις απειλές του συστήματος για αποπομπή της χώρας απο την ευρωζώνη σαν όπλο υπεράσπισης των λαικών συμφερόντων,τρομοκρατούσαν τους πολίτες χωρίς δισταγμό!

Διαβάστε με προσοχή το σχετικό άρθρο:

stopcartel Newsdesk

UBS:Στα 225 δισ. ευρώ ο λογαριασμός για τους Ευρωπαίους αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ

Στα 60 δις από νέα αναδιάρθρωση του χρέους, αν μείνει στην Ευρωζώνη.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές της UBS, σε περίπτωση παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είναι σχεδόν αναπόφευκτη και θα κοστίσει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους 60 δισ. ευρώ.

Στο σενάριο, όμως, που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, ο λογαριασμός θα εκτιναχθεί στα 225 δισ. ευρώ.
Ας σημειωθεί πως η UBS διευκρινίζει πως οι εν λόγω εκτιμήσεις αφορούν μόνο τις απομειώσεις ελληνικού χρέους. Οι συνέπειες από τις παράπλευρες απώλειες και τα ενδεχόμενα περιστατικά bank run συνιστούν το πραγματικό ρίσκο.

Εν τω μεταξύ, χθες ο πρώην επικεφαλής της Bundesbank και νυν πρόεδρος της UBS Alex Weber προειδοποίησε πως μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Σύμφωνα με τον Weber, η αποχώρηση της Ελλάδας θα κατέστρεφε την εικόνα του ευρώ. Χρειαζόμαστε να μας πείσουν οι ευρωπαίκές κυβερνήσεις να ξεχάσουμε το Plan B (μέλλον χωρίς ευρώ) και να επιστρέψουμε στο Plan A, που είναι ότι όλα θα πάνε καλά ,συμπλήρωσε.

Ο Weber τόνισε πως ό,τι κάνουμε δεν είναι αρκετό, οι κοινωνίες είναι φοβισμένες..Χρειαζόμαστε μία ξεκάθαρη δημοσιονομική ένωση και χρειαζόμαστε και χρονοδιάγραμμα για αυτό, είπε.

Είτε θα περάσουμε το μήνυμα στις αγορές ότι η δημοσιονομική λιτότητα θα φέρει αλλαγή στη δημοσιονομική διάρθρωση της Ευρώπης ώστε οι αγορές να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες των κυβερνήσεων, είτε θα πρέπει να βγει μπροστά η νομισματική πολιτική’, επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον Weber, οι κυβερνήσεις πρέπει να μειώσουν τα χρέη και να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες. Χρειάζονται αλλαγές..Αν έχεις ένα τραπεζικό σύστημα όπου η χρεοκοπία αμφισβητείται πρέπει να ανακεφαλαιοποιήσεις τις τράπεζες.
Δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική, είπε χαρακτηριστικά ο Weber. Εχει δοκιμαστεί και πετύχει, απλώς πρέπει να γίνει, κατέληξε.

πηγη bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *