Η Ελλάδα είναι πιθανό να έχει τη τύχη της Ουκρανίας και του Πακιστάν προειδοποιεί η Moody’s

Το ΔΝΤ μπορεί να θεωρήσει ότι η Ελλάδα παρέβη τις δεσμεύσεις της μετά την εξαγγελία δημοψηφίσματος και ως εκ τούτου να γνωρίσει την τύχη κρατών – μελών του Ταμείου που δεν εκπλήρωσαν τους όρους που είχαν τεθεί, όπως η Ουκρανία και το Πακιστάν, όπου έγινε διακοπή πληρωμών μέχρι τη διευθέτηση των διαφωνιών, υποστηρίζει με ανάλυσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

 

«Τα σχέδια της Ελλάδας είναι πιθανόν να παρακινήσουν την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καθυστερήσουν τις επόμενες δόσεις του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, προκαλώντας κρίση ρευστότητας για την κυβέρνηση» υποστηρίζει ο αναλυτής της Moody’s. 
 
Όπως σχολιάζει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παίζει ένα δύσκολο παιχνίδι. Η κυβέρνησή του είναι πιθανόν να μην έχει την πολυτέλεια να αρνηθεί το ρευστό, καθώς τα ταμεία είναι άδεια από τον μήνα αυτόν ενώ οι αγορές είναι κλειστές για τη χώρα. 
 
Κατά τον οίκο Fitch, το ενδεχόμενο απόρριψης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου των συμφωνηθέντων στις Βρυξέλλες, θα αύξανε τον κίνδυνο αναγκαστικής και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
 
www.enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *