Η Ελλάδα υπέγραψε την συμφωνία λογοκρισίας στο internet

Αρχικά μάθαμε για τα Αμερικανικά νομοσχέδια SOPA και PIPA και τελικά καταλάβαμε ότι αυτά με άλλη μορφή αφορούν κι εμάς με το όνομα ACTA. Τελικά, η Ελλάδα συναίνεσε και μαζί με πολλά ακόμα κράτη υπόγραψε την συμφωνία ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement).

Η συμφωνία επιχειρεί να επιβάλει την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησία παγκοσμίως.

Οι υπογραφές έπεσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας. Παρόντες ήταν αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 22 ακόμα κράτη και η ACTA είναι πλέων γεγονός με σφραγίδες και επίσημες υπογραφές.

Όταν ανακοινώθηκε κι επίσημα το γεγονός άρχισαν οι αντιδράσεις από οργανωμένες ομάδες αλλά και από μεμονωμένους χρήστες. Η πιο εντυπωσιακή ενέργεια είναι οι επιθέσεις από hackers σε sites ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Όσοι διαφωνούν με την συνθήκη ACTA επιμένουν ότι επιβάλει καθεστώς λογοκρισίας στο internet, ενώ με την συνθήκη φαίνεται ότι συμφωνούν όσοι διεκδικούν τα πνευματικά τους δικαιώματα που απορρέουν από νόμους και διεθνείς συνθήκες.

Οι χώρες της Ε.Ε. που υπέγραψαν μαζί με την Ελλάδα είναι:

Austria
Belgium
Bulgaria
Czech Republic
Denmark
Finland
France
Hungary
Ireland
Italy
Latvia,
Lithuania
Luxemburg
Malta
Poland
Portugal
Romania
Slovenia
Spain
Sweden
United Kingdom

Την συνθήκη την έχουν ήδη υπογράψει οι Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Η.Π.Α. Την συνθήκη δεν υπέγραψαν η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Εσθονία και η Σλοβακία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *