«Η επιμονή στη λανθασμένη συνταγή οδηγεί στην άτακτη χρεωκοπία»

Καμπανάκι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννο Γραμματίδη.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου ανέφερε ότι η επίτευξη των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των δανειστών της τίθεται εν αμφιβόλω καθώς η κυβέρνηση ακολουθεί μία αδιέξοδη πολιτική.

«Η αμφιβολία αυτή επιτείνεται από το γεγονός ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις λιμνάζουν, ο κρατικός μηχανισμός είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων και η κυβέρνηση εννοεί να ακολουθεί την ίδια εύκολη αλλά και αδιέξοδη πολιτική της λήψης περισσότερων επαχθών μέτρων σε βάρος των ήδη δοκιμαζόμενων πολιτών, αντί να επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και στη λήψη μέτρων τόνωσης της ανάπτυξη και περιστολής των δαπανών ιδιαίτερα μέσα από την ορθολογικότερη οργάνωση του κράτους. Πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι η επιμονή στην ίδια λανθασμένη συνταγή θα οδηγήσει μαθηματικά στην άτακτη χρεωκοπία της χώρας» υπογράμμισε ο Γιάννος Γραμματίδης.

«Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι η κυβέρνηση αποτελεί ένα δυσκίνητο πολυπληθές κι ανομοιογενές όργανο αντιμαχομένων και ασυντόνιστων μελών, στηριζόμενο από κομματικούς σχηματισμούς πού δεν πιστεύουν ούτε επιθυμούν την ολοκλήρωση του έργου της και πού, παράλληλα, δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το πολιτικό κόστος των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου.

«Μόνη λύση αποτελεί η ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων σε ένα νέο μείγμα πολιτικής πού να εξασφαλίζει τόσο την δημοσιονομική εξισορρόπηση όσο και την ανάπτυξη μέσα στα πλαίσια ενός συγκροτημένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος συμφωνημένου με τους διεθνείς πιστωτές μας» ανέφερε ο Γιάννος Γραμματίδης και πρόσθεσε: «Η διαπραγμάτευση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος μπορεί να γίνει μόνο από ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα αποτελούμενο κυρίως από εξωκοινοβουλευτικά μέλη πού να διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία κι εμπειρία και να μη βαρύνονται με τα συνήθη κομματικά βαρίδια. Ένα τέτοιο σχήμα υπό τον σημερινό πρωθυπουργό θα αποτελέσει παράγοντα αξιοπιστίας και θα πρέπει να διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο για να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Τέλος, ένα τέτοιο σχήμα υποχρεούται να πει από την αρχή την αλήθεια στον ελληνικό λαό σαν βασική προϋπόθεση εξασφάλισης της ενσυνείδητης στήριξής του».

www.real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *