Η εφορία συμψηφίζει την επιστροφή φόρου με τις εισφορές

Όσοι περιμένουν με …αγωνία να εισπράξουν την επιστροφή του φόρου τους, από την Εφορία, για να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις τους, θα περιμένουν πολύ. Κι αυτό γιατί:

α) το ελληνικό δημόσιο θα συνεχίσει επί μακρόν την άτυπη στάση πληρωμώνπου έχει κηρύξει, καθώς δεν έχει την απαιτούμενη ρευστότητα για να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, ενώ

β) τελευταία καταφεύγει ολοένα και περισσότερο σε διάφορα τρικ, για να τις συγκαλύψει . Η πλέον πρόσφατη απ αυτές έχει την κωδική ονομασία «συμψηφισμός».

Η λογική της είναι απλή: Σε όποιον χρωστάει το δημόσιο, είτε από επιστροφή είτε από οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση, του…ανακοινώνει ότι θα του συμψηφίσει με τα χρωστούμενα δικές του μελλοντικές υποχρεώσεις. Εν προκειμένω, πεδίον δόξης λαμπρόν διανοίγεται με τις κάθε είδους εισφορές που θα πρέπει να πληρωθούν εντός του φθινοπώρου.

Κάπως έτσι το κράτος υπολογίζει ότι θα «γλιτώσει» ένα μεγάλο μέρος του βάρους που φέρει, ενώ δεν αποκλείεται ό,τι περισσέψει από αυτό να το μεταθέσει στις υποχρεώσεις των φορολογουμένων για το 2012. Κι αυτό το ενδεχόμενο αφήνεται ανοικτό από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα χάλια των δημοσίων ταμείων.

www.greekmoney.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Η εφορία συμψηφίζει την επιστροφή φόρου με τις εισφορές”

  1. Δε ξέρω πόσο έγκυρο είναι αυτό.

    Μόλις χθλες έλαβα σημείωμα με την επιστροφή φόρου. Να σημειώσω ότι ήμουν από αυτούς που είχαν επιστροφή φόρου μεγαλύτερη από 1.500€ και έπρεπε να ελέγξουν τις αποδείξεις.

    Κανονικά θα έπρεπε να ήμουν χαρούμενος αλλά περιμένω και το επόμενο σημείωμα που θα λέει πόσα πρέπει να τους δώσω. Μία η άλλη θα είναι μάλλον. Εννοείται οτι θα πάω να εισπράξω και αυτά που ζητάνε θα τους τα δώσω με δόσεις.

  2. αύριο θα πάω. Κανονικά έπρεπε να πάω σήμερα αλλά είχα να πάω το μικρό παιδικό σταθμό πρώτη μέρα και με καθυστέρησαν.

    Άντε να βάλω τίποτα τις πιστωτικές μπας και δε γίνει απαιτητό όλο το ποσό. όχι οτι θα αλλάξει τίποτα απλά θα τρενάρω τις εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *