Η Ισπανία δανείζεται ακριβότερα απ΄ την Ελλάδα!

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής άρχισε, αργά αλλά σταθερά, να αποδίδει κάποιους καρπούς για την ελληνική οικονομία. Για παράδειγμα, το επιτόκιο της χθεσινής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων του υπουργείου Οικονομικών, σημείωσε μικρή μείωση, καθώς διαμορφώθηκε στο 4,31%, από 4,34% που ήταν την προηγούμενη φορά.

Και όσοι θεωρούν ότι αυτή η αποκλιμάκωση είναι αμελητέα, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στα επιτόκια με τα οποία δανείζεται τις τελευταίες μέρες το ισπανικό δημόσιο, για παράδειγμα. Μέσα σε διάρκεια ενός μηνός σημειώθηκε διπλασιασμός στα 12μηνα έντοκα, γεγονός το οποίο, κυριολεκτικά, έχει τρομοκρατήσει τη Μαδρίτη και τις Βρυξέλλες.

Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή, η Ισπανία δανείζεται πιο ακριβά από την Ελλάδα, τονίζεται από αρμόδιες τραπεζικές πηγές, οι οποίες προδικάζουν, εξαιτίας αυτού του γεγονότος και μόνο ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι αγορές ωθούν την κυβέρνηση Ραχόι στην υποβολή αιτήματος για την παροχή συνολικής βοήθειας από την ΕΕ για την Ισπανία. Προς το παρόν, πάντως, ο Ισπανός πρωθυπουργός αντιστέκεται, αλλά μια απλή ματιά στα ισπανικά spreads, που έφτασαν στα… ουράνια, αρκεί για να πείσει για του λόγου το αληθές.

[sc:Πηγή id=”http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=97789″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *