Η Κομισιόν δεν σκοπεύει να ζητήσει δεσμεύσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές  και σχηματίσει κυβέρνηση, η Κομισιόν μάλλον δεν θα ζητήσει  από τον Αλ. Τσίπρα έγγραφες δεσμεύσεις για τήρηση του Μνημονίου, όπως είχει γίνει  με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αυτό προύπτει από την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν,  σε ερώτηση του ευωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκου Χουντή.

.«Η Επιτροπή δεν επιθυμεί να εκφράσει εικασίες για το αν, στο μέλλον, παράλληλα με υπογραφή που δεσμεύει την κυβέρνηση, οι επίσημοι δανειστές θα επιθυμούσαν επίσης να λάβουν πολιτικές διαβεβαιώσεις από συγκεκριμένα κόμματα»,  είπε ο κ. Ρεν, αποφεύγοντας να δώσει σαφή απάντηση.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Χουντή, την Τρίτη, σε προηγούμενη απάντηση ο κ. Ρεν ισχυρίζονταν ότι «ένα τέτοιο αίτημα εγγράφων δεσμεύσεων είναι ενδεδειγμένο, αφού οι δανειστές επιθυμούν να έχουν καθησυχαστεί ως προς τη δέσμευση της Ελλάδας να σεβαστεί τους συμφωνημένους στόχους, παρά τις όποιες αλλαγές κυβέρνησης».

Στην τωρινή απάντηση σου, με δεδομένη την πιθανότητα  σχηματισμού κυέρνησης από αντιμνημονιακές πολιτικές δυναάμεις, ο κ. Ρεν εμφανίζεται διαλλακτικός.

Απαντώντας εγγράφως στην ερώτηση του Ν. Χουντή, φροντίζει να διευκρινίσει ότι το Μνημόνιο «αναπροσαρμόζεται ελαφρώς ανά τρίμηνο, πριν εκδοθεί απόφαση για εκταμίευση, και συμφωνείται σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων της τρόικας».

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/102065.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236548&utm_campaign=Afterhours%2012.06″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *