Η Κύπρος βγαίνει από το ευρώ;

Σε αποφάσεις που θα επηρεάσουν τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και θα αποδειχθούν καθοριστικοί για τον μέλλον της ευρωζώνης, οδηγείται η κυπριακή πολιτική ηγεσία,  “παραδίδοντας μαθήματα” υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων. Με καταψήφιση του νομοσχεδίου διάσωσης και κουρέματος των καταθέσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποψινή συνεδρίαση του κυπριακού Κοινοβουλίου. Κόλαφος για το Διευθυντήριο των Βρυξελλών είναι οι ομιλίες πολιτικών αρχηγών και βουλευτών,  οι οποίοι αρνούνται ένας-ένας να ψηφίσουν τις τη συμφωνία, την οποία αποδέχθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευρισκόμενος προ ωμού εκβιασμού και απειλής χρεοκοπίας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίας, η κυπριακή ηγεσία έχει λάβει κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις από τη Ρωσία, ότι θα έχει στήριξη  στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, εαν βρεθεί αντιμέτωπη με τους “σκληροπυρηνικούς”της ευρωζώνης. Στα πλαίσια αυτής της στήριξης, η Μόσχα πρότεινε μεταξύ άλλων να αγορασθούν από ρωσικό ημικρατιό οργανισμό οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες.

Μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις τόσο για τη χώρο όσο και για την Ευρωζώνη. Οι ώρες που θα ακολουθήσουν θα είναι δραματικές. Οι  διαβουλεύσεις στην Κύπρο έχουν ολοκληρωθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και η χώρα θα επιχειρήσει να θέσει την Ευρωζώνη προ των ευθυνών της, ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσει από τους ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωζώνης να σεβασθούν τις αποφάσεις του κυπριακού λαού και του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Sofokleousin.gr το πολιτικό γραφείο του κυβερνητικού κόμματος ΔΗΣΥέχει καταλήξει σε απόφαση για συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ και επιστροφή στη λίρα.

Σαφής ήταν και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ  Μ. Καρογιάν, ο οποίος δήλωσε ότι “δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει πειραματόζωο”. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της κυπριακής Βουλής.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *