Η μεγάλη “ανατριχίλα” με τις καταθέσεις των Ελλήνων

Το παράθυρο ανησυχίας που άνοιξε με την υπόθεση της Κύπρου, γύρω από τις καταθέσεις στις τράπεζες, και το πόσο “προστατευμένες” είναι, επιβεβαιώνεται και από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί έκτοτε, αποτυπώνοντας ένα εξαιρετικά βαρύ κλίμα στην ελληνική κοινωνία, που από μόνο του μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια της κυβέρνησης για σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών, απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικηθεί μελλοντικά η έξοδος από το Μνημόνιο και η επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της “Alco”, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στο “Πρώτο Θέμα”, το 70% των Ελλήνων δηλώνει ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να υπάρξει “κούρεμα” καταθέσεων και στις ελληνικές τράπεζες, ενώ μόλις το 24% δηλώνει ότι δεν το απασχολεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επιπλέον, το 77% δηλώνει ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, θα εφαρμοστεί “κούρεμα” καταθέσεων και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, μια διαπίστωση με την οποία διαφωνεί μόλις το 13%.

Η κρίση εμπιστοσύνης που δείχνει να επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία γύρω από το θέμα των καταθέσεων, και ειδικότερα του πόσο ασφαλείς είναι, μπορεί να ναρκοθετήσει και τη ρευστότητα των τραπεζών, τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανακεφαλαιοποίησή τους.

ysterografa.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Η μεγάλη “ανατριχίλα” με τις καταθέσεις των Ελλήνων”

  1. χε χε χε

    Προφανώς το 24% που δεν ανησυχεί, δεν έχει ούτε σεντσι σε καταθέσεις, γι’ αυτό και δεν έχει καμία σκασίλα.

    Αυτό που με ξενίζει είναι το 70% που ανησυχεί. Δηλαδή όλοι αυτοί έχουν λεφτά στις τράπεζες;

    1. Βάσει στοιχείων που είχαν δοθεί πέρυσι στη δημοσιότητα, το 80% των καταθετών έχουν λογαριασμό μέχρι  2.000 Ευρώ…..Αναρωτιέμαι πόσοι απο αυτούς ανησυχουν….

      1. Αυτό το 80%, που αναφέρεις, απλά έχει λογαριασμό μισθοδοσίας, ο οποίος σε χρόνο dt αδειάζει κάθε μήνα. Αν τώρα η ψωροσύνταξη κάποιου, επειδή φαίνεται στο λογαριασμό για 2-3 μέρες, θεωρείται κατάθεση, για τα στατιστικά στοιχεία των τραπεζών, τότε πάω πάσο.

        1. Ετσι ακριβώς το υπολόγισαν….Ο περισσότερος κόσμος αυτό που λές έχει…γι αυτό και ο Μπένυ προτείνει στο πρόγραμμά του το…ακατάσχετο λογαριασμού μέχρι 1500 ευρώ ή 2000 ευρω για κοινό. Δέν είναι τυχαία τα νούμερα. Με αυτα που γίνονται παντως βλέπω να μήν αφήνουν μέσα ούτε πενηντάρικο…Και χωρίς χρέη να μουν τώρα και πάλι δεν θα άφηνα δεκάρα τσακιστή στην τράπεζα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *