Η Deutsche Bank προκαλεί σοκ στη Γερμανία: Ζημίες €6 δισ, δεν δίνει μέρισμα

Η κόντρα με τις αμερικανικές αρχές κόστισε ακριβά στη Deutsche Bank, η οποία παρά την αύξηση των εσόδων της εμφάνισε τεράστιες ζημίες στο γ’ τρίμηνο και αναγκάζεται να διακόψει τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους της. Η απόφαση αυτή προκαλεί σοκ σε Γερμανούς επενδυτές-αποταμιευτές και ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν θα πάρουν μέρισμα.

 Κατ’ απαίτηση των ομοσπονδιακών εποπτικών αρχών στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα υποχρεώθηκε να σχηματίσει πρόσθετες προβλέψεις και να δαπανήσει μεγάλα ποσά για εκσυγχρονισμο των συστημάτων της. Σημαντικές ήταν και οι δαπάνες της για την αντιμετώπιση των νομικής φύσεως προβλημάτων που αντιμετώπισε στις ΗΠΑ.

Ολα αυτά, σε συνδυασμό με την απομείωση της αξίας θυγατρικών της, συνέβαλαν στη διαμόρφωση αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Στη λογιστική κατάσταση γ’ τριμήνου η Deutsche Bank εμφάνισε ζημίες 6 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα της αυξήθηκαν.

Ειδικότερα, τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές (διαπραγμάτευση ομολόγων και νομισμάτων, που είναι βασικό κομμάτι δραστηριοτήτων της επενδυτικής τράπεζας), ενισχύθηκαν κατά  20% στο γ’ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 1,73 δισ. ευρώ.  Υπερέβησαν μάλιστα κατά πολύ τις προβλέψεις αναλυτών, που προέβλεπαν έσοδα 1,57 δισ. ευρώ. 

Τα αρνητικά αποτελέσματα δεν αφήνουν περιθώρια  παροχών προς τους μετόχους. Χθες η τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναστείλει την καταβολή μερισμάτων για δύο χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *