Θα γίνει χαμός αν δοθούν σε Funds τα κόκκινα δάνεια

Όπως εκβιαστικά απαιτούν ΔΝΤ και ΕΚΤ – Οι Γύπες ετοιμάζονται να αρπάξουν σπίτια, οικόπεδα, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, αγοράζοντας τα στο 10% της αξίας τους

Γενικευμένο χαμό θα προκαλέσει η απόπειρα των τραπεζιτών να δώσουν τα κόκκινα δάνεια στους ξένους γύπες κατ’ απαίτηση των ισχυρών παραγόντων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει επικίνδυνους οικονομικούς και πολιτικούς κραδασμούς και να οδηγήσει στον  πλήρη αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, αφού θα περάσει στα χέρια των ξένων τοκογλύφων και η ιδιωτική περιουσία.

Ισχυρές πιέσεις που φτάνουν στα όρια του εκβιασμού δέχονται οι τραπεζίτες, προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες εκχώρησης των κόκκινων δανείων στους ξένους γύπες.

Η εξέλιξη αυτή έχει σχέση με τη διαφαινόμενη ανάκαμψη στις τιμές πώλησης των ξενοδοχείων, των οικοπέδων φιλέτων των ακινήτων και ειδικά των πολυτελών εξοχικών κατοικιών και των επιχειρήσεων.

Παράγοντες της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και ισχυροί κύκλοι της τρόικας απαιτούν από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών να δώσουν τώρα σε εξευτελιστικές τιμές όλα τα κόκκινα δάνεια.

Προφανώς το πανίσχυρο λόμπι επιδιώκει να κάνει δώρο στους ξένους γύπες περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Από το μεγάλο κόλπο με τα κόκκινα δάνεια θα εξασφαλίσουν υπερκέρδη οι ξένοι κερδοσκόποι και ειδικά αυτοί που συνδέονται με ευρωπαϊκούς κολοσσούς, που έχουν πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών.

Βέβαια δεν είναι άμοιροι ευθυνών και κάποιοι ντόπιοι τραπεζίτες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μεγάλο  πλιάτσικο με συμφωνίες που έχουν κάνει κάτω από το τραπέζι με τα ξένα κοράκια που θα αρπάξουν τα δάνεια.

Πολλά από τα ακίνητα φιλέτα, τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις θα επιστρέψουν σε παράγοντες της ελληνικής διαπλοκής, που έχουν προσβάσεις στο τραπεζικό σύστημα.

Είναι πολλοί αυτοί που θα πλουτίσουν αρπάζοντας ακίνητα και επιχειρήσεις σε εξευτελιστικές τιμές ως αντάλλαγμα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στους ξένους γύπες.

Το κόλπο με την μεγάλη λεηλασία άρχισε με τις υπερχρεωμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Τραπεζίτες και κοράκια έχουν στήσει ένα ατελείωτο πάρτι το οποίο βέβαια κινείται πέρα από κάθε όριο νομιμότητας.

Το πλιάτσικο σε βάρος της ιδιωτικής περιουσίας θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, αν δεν υπάρξει πολιτική παρέμβαση στο επίμαχο ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να παγώσει η εκχώρηση των κόκκινων δανείων μέχρι να ανακάμψει η οικονομία. Για να μην περάσει ολόκληρη η ιδιωτική περιουσία σε ξένα χέρια είναι ανάγκη να αναζητηθούν διαφορετικές λύσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια και οι ιδιοκτήτες των ακίνητων, των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων. Αντί να υποκύψουμε στις απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων, είναι καλύτερα να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράσουν τα δάνεια δίνοντας το ίδιο τίμημα με αυτό που προσφέρουν οι ξένοι γύπες.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και εθνικό. Γιατί κανείς δεν γνωρίζει σε ποια χέρια θα πέσουν νευραλγικοί τομείς της ελληνικής οικονομίας, αφού τα κερδοσκοπικά σχήματα είναι απρόσωπα και κανείς δεν γνωρίζει τους πραγματικούς μετόχους.

www.kontranews.gr

6 σχόλια σχετικά με το “Θα γίνει χαμός αν δοθούν σε Funds τα κόκκινα δάνεια”

  1. …Εντάξει το καταλαβαίνω αν έχεις κάποιο σπίτι ή κάποιο ακίνητο αν έχεις ξενοδοχειακή επιχείρηση θα ρθούν να τα πάρουν έτοιμο στο 10% της αξίας…

    Αν π.χ. έχεις μια επιχείρηση ή ακόμα κι αν δεν έχεις τίποτα και τα κουτσοβγάζεις πέρα και χρώστας 100-200χιλιάρικα και δεν έχεις ακίνητα – ποιό το κέρδος ακόμα κι αν αγοράσει το δάνειο σου στο 10% αφού δεν πρόκειται να πληρώσεις τίποτα ;

    Εξηγήστε μου γιατι δεν το καταλαβαίνω…

    1. Τα δημοσιεύματα για τα funds είναι και εκφοβιστικά.
      Ρίχνουμε μια ομοβροντία δημοσιευμάτων και όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε.
      Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία.
      Υπάρχουν πολλοί, που πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε φυλακή για χρέη προς ιδιώτες.
      Όσοι έχουν ακίνητα, μπορεί να τους τα πάρουν. Δεν χρειάζεται ούτε εκφοβισμός ούτε τίποτα. Απλά θα τους πάρουν τα ακίνητα.
      Το παραμύθι είναι να τρομάξεις τους ακτήμονες, μήπως και πληρώσουν κατιτίς για τα μη εξασφαλισμένα δάνεια.

      1. Στο σύνολο.. βάλε κάρτες ..βάλε επιχείρησης.. βάλε διακοποδάνεια… βάλε γενικα… μπορεί… βάλε λίγο ότι σε παρακαλούσανε και σου βγάζανε κάρτες χωρίς να ξέρεις και πριν την κρίση τις χρησιμποίησες…. γενικώς βάλε και πίστεψε με.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *