Θα μας πάρουν τα σπίτια;

γράφει ο begar

Πολλή φασαρία για το τίποτα.

Ποιοι θα πάρουν τις πρώτες κατοικίες που χάνουν την κάλυψη του νόμου;

Αυτοί που δεν ασχολούνται να πάρουν τις δεύτερες, τρίτες, τέταρτες κλπ. κατοικίες;

Κανείς δεν θέλει να αρχίσουν μαζικές δημοπρασίες, Κανείς.

α) Οι ιδιοκτήτες, προφανώς και δεν θέλουν, γιατί και θα χάσουν την περιουσία τους και κινδυνεύουν να χρωστάνε κι άλλα λεφτά από πάνω.

β) Οι τράπεζες δεν θέλουν, γιατί θα αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι μεγάλος αριθμός δανείων δεν έχει ουσιαστικές εμπράγματες εγγυήσεις, και συνεπώς θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το χαρτοφυλάκιο τους (βλ. κι άλλη ανακεφαλαιοποίηση).

γ) Το κράτος. Φυσικά και δεν θέλει, αφού και χρεώνει ΕΝΦΙΑ με αντικειμενικές τιμές που θυμίζουν τις εκπομπές  NoX της VW αλλά και μαζεύει φόρο μεταβίβασης βασισμένο στις ίδιες αντικειμενικές τιμές.

Άρα τι μας πρήζετε με τα κόκκινα δάνεια. Ας τα πάρουν να τελειώνουμε.

2 σχόλια σχετικά με το “Θα μας πάρουν τα σπίτια;”

  1. Κανείς στην Ελλάδα δεν θέλει δημοπρασίες. Οι γύπες του εξωτερικού θέλουν.
    Ναι, θα μας πάρουν τα σπίτια.
    Όχι, τα σπίτια αυτά δεν μας ανήκουν.
    Ο ενοικιαστής νοικιάζει τετραγωνικά. Εμείς νοικιάσαμε ευρώ με αντάλλαγμα τετραγωνικά που δεν θα μας ανήκαν μέχρι και την εξόφληση της τελευταίας δόσης, μια καθ’εικόνα ιδιοκτησία που αφορούσε μόνο φόρους και έξοδα συντήρησης.
    Να τα πάρουν. Δε συμφέρει η σκλαβιά της μόνιμης κατοικίας. Αφαιρεί τη δυνατότητα μετακίνησης, τη δυνατότητα προσαρμογής τετραγωνικών ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας (τι να το κάνω το τεσσάρι όταν θα φύγουν τα παιδιά μου), τη δυνατότητα να ζούμε σε ότι σπίτι έχουμε ανάγκη ή γουστάρουμε ή αντέχουμε να πληρώσουμε, χωρίς να μας απασχολούν ΕΝΦΙΑ, υδραυλικά και τα τοιαύτα.
    Η ιδιοκτησία είναι μια αλυσίδα στο πόδι και ένα σύννεφο μόνιμης απειλής πάνω απ’ τα κεφάλια μας: Δεν πλήρωσες εφορία/ασφάλιστρα/δάνειο; Θα σου πάρω το σπίτι.
    Έχασες τη δουλειά σου; Ανέβηκαν τα επιτόκια; Θα χάσεις το σπίτι.
    Η ακτημοσύνη προσφέρει απόλυτη ελευθερία.
    Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη.
    Πηγαίνετε στην τριετία για να καθαρίσετε το όνομά σας και δώστε τους τα κλειδιά σας σε συσκευασία δώρου. Αν δε θέλετε, μείνετε μέσα τζάμπα μέχρι να έρθει η ώρα της απώλειας και κρατήστε τα χρήματα της δόσης στην άκρη. Και μετά, νοικιάστε όπου και ότι γουστάρετε.
    Κυνηγήστε την ελευθερία σας, όχι τα τούβλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *