Θα πληρωθούν οι συντάξεις στις 29 Μαϊου;

Στις 29 Μαϊου και στις 2 Ιουνίου 2.650.000 συνταξιούχοι περιμένουν να μπουν στο λογαριασμό τους στην τράπεζα οι συντάξεις τους. Το ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει πρόβλημα ή όχι. Γιατί τίθεται ξανά το ερώτημα και μάλιστα πιο επιτακτικά από κάθε άλλη φορά; Διότι πολύ απλά τα χρήματα πολύ δύσκολα θα βρεθούν καθώς ήδη η κυβέρνηση αναγκάζεται να σπάσει έναν “κουμπαρά” για να δανείσει το ΕΤΕΑ.
Υπολογίζεται ότι ως το τέλος του χρόνου η μαύρη τρύπα στα Ταμεία θα φτάσει τα 2,9 δισ. ευρώ. Για την πληρωμή των συντάξεων σε μερικές ημέρες απαιτούνται 2,34 δισ. και στο υπουργείο Εργασίας συγκαλείται σήμερα σύσκεψη ώστε να εξασφαλιστούν τα ποσά αυτά.

Ήδη ο υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή να δοθούν 50 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΤΕΑ από το ΕΚΑΓΕ, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών δηλαδή, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα. Παράλληλα αναζητείται ακόμη 1 δισ ευρώ από τα ταμεία που χρωστούν στο επικουρικό πάνω από ένα δισεκατομμύριο.

Στις 29 Μαϊου θα πρέπει να πληρωθούν οι συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΤΕΑ, Δημοσίου και στις 2 Ιουνίου οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Θα πληρωθούν οι συντάξεις στις 29 Μαϊου;”

  1. Να σας ενημερώσω ότι θα πληρωθούν οι συντάξεις κανονικά – η μεταφορά έχει γίνει 20/5 προς τις τράπεζες οπότε απο 26/5~27/5… κανονικότατα.. περνάτε από ταμείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *