Θα πληρώσει ακριβά η Ισπανία την διάσωση της Bankia

Ένα μίνι ελληνικό “δράμα” ζει τις τελευταίες ημέρες η Ισπανία αναζητώντας τρόπο να σώσει την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κι ενώ η μετοχή πέφτει πάνω από 10% αποφασίστηκε να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση της Bankia, με την έκδοση νέου χρέους.

«Υπάρχει μία ξεκάθαρη προτίμηση προς την έξοδο στις αγορές. Η άλλη επιλογή είναι οριακή,» δήλωσε ισπανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση θα αναθέσει στο υπουργείο Οικονομικών την έκδοση και τη διανομή ομολόγων προς τις περιφέρειες με αυστηρές προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων για τα ελλείμματα και την εφαρμογή μέτρων λιτότητας.

Η μετοχή της Bankia υποχωρεί στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης 11,4% στα 1,21 ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε έντονα το σενάριο να εκδοθούν ομόλογα αλά καρτ για την ανακεφαλαιοποίηση των 19δισ, που ουσιαστικά θα εξανάγκαζαν την ΕΚΤ να εμπλακεί στην όλη διαδικασία.

Όμως τόσο η ΕΚΤ όσο και η Κομισιόν αντέδρασαν και αυτό δεν έγινε.

Πολλά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Ισπανία θα εξέδιδε ομόλογα τα οποία θα έδινε απευθείας στην Bankia και η τράπεζα θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει ως collateral για παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ. Έτσι, η Μαδρίτη θα απέφευγε τον ακριβό δανεισμό από τις αγορές. Όμως η ΕΚΤ δεν ήθελε να συμμετάσχει στην διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

[sc:Πηγή id=”http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/bankia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FhyMBI+%28tromaktiko%29″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *