Θεοχάρης: Δεν μπορούμε να βρούμε τώρα τα ανασφάλιστα

Στις καλένδες μπαίνει η εφαρμογή του νόμου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς, όπως δήλωσε στο Sofokleousin.gr ο γενικός γραμματέας Δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δεν έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση των απαραίτητων μηχανημάτων, λογισμικού και η εκπαίδευση του προσωπικού για την υποστήριξη της προσπάθειας αυτής.

Ρεπορτάζ: Ελενα Ερμείδου 

Όπως είχε γράψει σε παλαιότερo δημοσίευμα το Sofokleousin.gr το μέτρο για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αποτελεί σήμερα σωσίβιο για την ενίσχυση της ρευστότητας των ασφαλιστικών εταιρειών, ωστόσο η συγκρότηση του μηχανισμού πάσχει και, για την ώρα αναβάλλεται για το μέλλον. Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να υπάρξει η συμβολή του επικουρικού ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια.

Επιβεβαιώνοντας παλαιότερα δημοσίευμα τέλος του Sofokleousin ο Χ. Θεοχάρης παραδέχτηκε ότι τα πραγματικά ανασφάλιστα, που ανήκουν σε ιδιώτες κατόχους δεν είναι όσα ανακοινώνονται, αντίθετα στις ανακοινώσεις συμπεριλαμβάνονται και τα οχήματα του δημοσίου. Ωστόσο σε ερώτηση για το αν προβλέπεται να υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ του κράτους και ιδιωτικών ασφαλιστικών για την ασφάλιση των δημοσίων οχημάτων, ο Χάρης Θεοχάρης το απέκλεισε ρητά, διαμηνύοντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί καθαρά έξοδο και όχι έσοδο, υπογραμμίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από το κράτος και ότι οι ζημιές από τα οχήματα του κράτους καλύπτονται από το κράτος.

Για την ώρα Δημόσιο και ασφαλιστικές εταιρίες δρέπουν τους καρπούς της επικοινωνιακής πίεσης που ασκήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω ανακοινώσεων για τα ανασφάλιστα και τους επικείμενους ελέγχους και διασταυρώσεις.

Αρκετοί ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έχουν σπεύσει να ασφαλιστούν πριν προλάβει να φτάσει η λυπητερή της εφορίας στην θυρίδα τους.

www.sofokleousin.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Θεοχάρης: Δεν μπορούμε να βρούμε τώρα τα ανασφάλιστα”

  1. Συγγενικό πρόσωπο στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών με διαβεβαιώνε τις προάλλες πως ΗΔΗ υπάρχουν οι ηλεκτρονικές λίστες με όλα τα ασφαλισμένα ΙΧΕ στη χώρα και το μόνο που θα είχε να κάνει το Υπουργείο θα ήταν ένα αυτόματο  cross checking με τα εμφανιζόμενα σε κυκλοφορία ΙΧΕ (αυτά που δεν εμφανίζουν αναστολή κινήσεως -γνωστή ως δήλωση ακινησίας). Ο λόγος που λεν πως δεν είναι εφικτός ο έλεγχος τώρα έγκειται στο γεγονός πως οι λίστες με τις οριστικές διαγραφές ή τις δηλώσεις ακινησίας που από το 2005 κι εντεύθεν τηρούνται από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ΟΧΙ από το Οικονομικών, ανανεώνονται ηλ/κα κάθε τρεις μήνες!!! Δηλαδή, αν λ.χ. είσαι ανασφάλιστος και σε κυκλοφορία στα τέλη Απριλίου, το Κράτος θα μπορεί να το πιστοποιήσει από τα τέλη Ιουλίου!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *