Θεσσαλονίκη: Κακοπληρωτές 4 στους 5 ενοικιαστές

Τέσσερις στους πέντε μισθωτές ακινήτων σήμερα είναι κακοπληρωτές, αφού καθυστερούν ακόμη και πέντε μήνες να καταβάλουν τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες.

Από αυτούς οι δύο στους πέντε είναι μπαταχτσήδες από πρόθεση, αφού νοικιάζουν κάποιο ακίνητο χωρίς να έχουν σκοπό να πληρώσουν τα μισθώματα ή το εγκαταλείπουν νύχτα αφήνοντας φέσια στους ιδιοκτήτες (απλήρωτους λογαριασμούς κοινοχρήστων, ρεύματος κ.λπ. ή ακόμη και ζημιές).

Τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις της διοίκησης της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΑΘ), τις οποίες εξέφρασε στον «Αγγελιοφόρος του Κυριακής» ο πρόεδρός της, Κώστας Χαϊδούτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντοτε οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντιμετώπιζαν πρόβλημα με μια μερίδα ενοικιαστών οι οποίοι καθυστερούσαν ή απέφευγαν να πληρώσουν τα μισθώματα (πριν από την οικονομική κρίση το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 20%).

Ωστόσο, από τις αρχές του 2011 το πρόβλημα απέκτησε πολύ μεγάλες διαστάσεις. Οπως ανέφερε ακόμη ο κ. Χαϊδούτης, το φαινόμενο είναι εντονότερο στις επαγγελματικές μισθώσεις, τόσο επειδή τα ενοίκια είναι υψηλότερα στα μαγαζιά, όσο και διότι οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τεράστια έλλειψη ρευστότητας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Το φαινόμενο με τους δύστροπους και κακοπληρωτές ενοικιαστές έχει πάρει πλέον πολύ μεγάλες διαστάσεις. Ο αριθμός τους παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι σχεδόν σε όλες τις μισθώσεις ακινήτων έγινε επαναδιαπραγμάτευση του ενοικίου, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μειωθεί σημαντικά. Πλέον υπάρχει σημαντική μερίδα δύστροπων ενοικιαστών, οι οποίοι προέρχονται από άλλη έξωση. Αυτοί νοικιάζουν ένα ακίνητο με σκοπό από την αρχή να μην πληρώσουν τα μισθώματα και να το χρησιμοποιήσουν όσο γίνεται περισσότερο, μέχρι και ένα χρόνο, τζάμπα», τόνισε στον «ΑτΚ» ο πρόεδρος της ΕΝΙΑΘ.

www.tsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *