Ισχύς εν τη ενώση

γράφει ο Begar

Αυτοί οι άχρηστοι οι πολιτικοί μας, πέτυχαν το ακατόρθωτο: Μετά από τα πρώτα δύο χρόνια ψυχρολουσίας, ο κόσμος σιγά σιγά ξεπέρασε το σύνδρομο της «κατσίκας του γείτονα» και αρχίζει να ενώνεται.

Χθες βράδυ και σήμερα πρωί, πέρασα από τον διάσημο «κόμβο της Νίκαιας», στη Λάρισα, όπου πάντα συγκεντρώνονται οι αγρότες. Ξέρετε τι διαπίστωσα;

Έχουν μαζευτεί 1.000, ναι χίλια τρακτέρ και όμως, οι αγρότες ΔΕΝ κλείνουν το δρόμο, διότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Αντίθετα, το δρόμο τον κλείνει η αστυνομία, ναι καλά διαβάζετε, η αστυνομία, με το πρόσχημα ότι έχει γίνει κατάληψη από τους αγρότες, με αποτέλεσμα, στους διερχόμενους οδηγούς να δημιουργείται η ψευδής εντύπωση, ότι ο δρόμος είναι κλειστός εξαιτίας των αγροτών.

Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά στα χρονικά, όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς της Λάρισας, μαθαίνω ότι έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών, όταν πάντοτε, μα πάντοτε υπήρχε αρνητική στάση εναντίον τους.

Σας τα γράφω εγώ, που πάντα ήμουν (και είμαι) εναντίον του να κλείνεις δρόμους και έχω κάνει ομηρικούς καβγάδες γι’ αυτό το θέμα, με συγγενείς μου που είναι αγρότες.

Μήπως κάτι πάει να ξεκινήσει για την απελευθέρωσή μας, από δυνάστες αλλά και κακές νοοτροπίες του παρελθόντος;

https://daneiakartes.info/?p=30599

3 σχόλια σχετικά με το “Ισχύς εν τη ενώση”

  1. Τι να αλλαξει ρε ψηλε.
    Αποδειχθηκε στις εκλογες του Ιουνιου οτι ο κοσμος ακομα ψηφιζει με ψυχροπολεμικα κριτηρια του τυπου “μη βγουν οι κουμμουνιστες” η “μη βγει η δεξια”.
    Το 29% της ΝΔ εκει στηριχθηκε κυριως οπως και τα ποσοστα της ΧΑ και των ΑΝΕΛ.
    Αυριο να γινουν εκλογες … και παλι ετσι θα λειτουργησει το εκλογικο σωμα.
     
    Κατα τα αλλα αυτο που βλεπεις ως συμμαχια μεταξυ των επαγγελματιων στη Λαρισα δεν ειναι τιποτε αλλο απο συγκλιση συμφεροντων … πιο συγκεκριμενα συγκλιση στη φτωχεια επειδη ολοι τη βγαζουν στη στεγνη.
    Αν πεσει λιγο δουλιτσα στους εμπορους ας πουμε και χανουν λεφτα απο το κλεισιμο των δρομων … τοτε να περιμενεις και παλι αντιπαραθεση με τους αγροτες.
    Με λιγα λογια, ολα αυτα ειναι λυκοφιλιες γιατι δεν εχουν πολιτικη συγκλιση παρα μονο συγκλιση συμφεροντων.
    Μολις διαφοροποιηθουν τα συμφεροντα μεταξυ των ομαδων τοτε τελειωνει και η συνεργασια τους.
    Αν ισως υπαρχει περιπτωση να γινει κατι … θα ηταν μονο αν συνεχιστει η υφεση για ολους ετσι ωστε να μεινουν ενωμενοι εξ αναγκης και οχι κατα βουλησιν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *