Ιταλία – Με πέτρες και αβγά διαδηλωτές ζήτησαν το κλείσιμο της εισπρακτικής Equitalia

Διαδήλωση στην εταιρεία που εισπράττει οφειλές προς το δημόσιο

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τώρα φτάνει» και «Πρέπει να σταματήσουμε αμέσως την Equitalia» εκατοντάδες Ιταλοί συγκεντρώθηκαν το πρωί στη Νάπολη έξω από τα γραφεία της εταιρείας, ζητώντας την άμεση διακοπή της λειτουργίας της.

Η Equitalia είναι υπεύθυνη για την είσπραξη οφειλών προς το ιταλικό δημόσιο και τους διαφόρους δήμους της χώρας.

Οι διαδηλωτές έριξαν αυγά με κόκκινη μπογιά στην είσοδο της υπηρεσίας ενώ ομάδα διαδηλωτών πετροβόλησε αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μέγαρο της υπηρεσίας εισπράξεων φόρων και οι άνδρες της ιταλικής αστυνομίας απάντησαν με γκλομπ και χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιταλικός τύπος αναφέρει πως οι οργανωτές της κινητοποίησης κατήγγειλαν το γεγονός ότι από την έναρξη του 2012 μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης αυτοκτόνησαν επτά άτομα για λόγους που συνδέονται με την οικονομική κρίση. Είχαν ζητήσει από τους ιθύνοντες της Equitalia να κλείσουν τα γραφεία τους σήμερα σε ένδειξη σεβασμού για την αυτοκτονία άλλου ενός επιχειρηματία: του 63χρονου που έβαλε τέλος στην ζωή του χθες έξω από τον ιερό χώρο λατρείας της Παρθένου, στην Πομπηία. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Όπως μεταδίδει η ιταλική Rai σήμερα το πρωί, δυο υπάλληλοι της Equitalia που παρουσιάσθηκαν για να παραδώσουν ένταλμα είσπραξης σε επιχειρηματία έξω από το Μιλάνο, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν όταν ο άνδρας αντέδρασε βία κι άρχισε να χειροδικεί εναντίον τους.

[sc:Πηγή id=”http://www.greekmoney.gr/permalink/83743.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *