Και ο οφειλέτης… φοβέρα θέλει

Καρπούς φαίνεται να αποδίδει το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που εκπόνησε η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σκέλος των οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν «ξεχάσει» να πληρώσουν κάποιο φόρο μέχρι στιγμής πιάνουν τόπο, δίνοντας ανάσα στα φορολογικά έσοδα, τα οποία τον Μάιο εμφανίστηκαν μειωμένα κατά περίπου 20%.

Συγκεκριμένα τα e-mail και οι τηλεφωνικές οχλήσεις σε χιλιάδες οφειλέτες, με τα οποία το υπουργείο τους ενημέρωνε για τα χρέη τους, καλώντας τους να τα διευθετήσουν υπό την  απειλή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, οδήγησαν περίπου το 50% αυτών να σπεύσει σε ρύθμιση της οφειλής του. Το αποτέλεσμα ήταν να μπουν στα δημόσια ταμεία περίπου 600 εκατ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Πλέον αναζητούνται ακόμη 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα ενός δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο και για αυτόν τον λόγο ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, έδωσε σαφή εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να βάλουν στο φουλ τις μηχανές.

Έτσι, έχει ξεκινήσει ήδη μαζική επιστολή ειδοποιητηρίων, τα οποία ενημερώνουν τους φορολογούμενους για τους φόρους που δεν έχουν πληρώσει, ενώ χιλιάδες θα είναι και αυτόν τον μήνα τα τηλεφωνήματα σε όσους χρωστούν στο δημόσιο.

[sc:Πηγή id=”http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=95302″ ]

6 σχόλια σχετικά με το “Και ο οφειλέτης… φοβέρα θέλει”

  1. καλά γελάσαμε, το άλλο με τον Τοτό  το  ξέρεις? ρε δεν μπα να στείλετε τη μάνα σας και τον πατέρα σας αν δεν βρείτε τρόπο να πιάσει ο κόσμος δουλειά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρετε ούτ cents 

  2. Μια λεπτομερεια που περασε στα ψιλα γραμματα αναφορικα με την εισπραξη των φορων απο την κυβερνηση Παπαδημου ακομα … ειναι οτι οι διευθυντες ολων των ΔΟΥ εχουν συνυπογραψει με συμβαλομμενο το κρατος να πιασουν τους στοχους της ΔΟΥ στην οποια ειναι προισταμενοι.
    Εμενα κατι τετοια μου θυμιζουν εταιρικα μπονους και ας αφησουμε κατα μερος τα “περι εθνικου καθηκοντος” κ. Ζανια.
    Αντιλαμβανομαι οτι αν εισπραχθουν τα αναμενομενα τοτε και εσεις θα παρετε το μπονους σας ως υπουργος.

  3. Και όχι μόνο ΡΑ, αλλά είναι για γέλια οι τύποι εδώ το μπόνους είναι 5-10% και η μίζα είναι το 30-40% της οφειλής ο έντιμος δημόσιος υπάλληλος τι λες να πράξει????? 
     ετσι κι αλλιώς δεν θα πιάσει τον στόχο διότι κανένας στόχος με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση δεν είναι εφικτός θα κοιτάξει να εξασφαλίσει τα περσότερα. 

    1. Ειναι επικινδυνοι υποκριτες ολοι τους και πρεπει να τιμωρηθουν.
      Δεν ειναι δυνατον να βαζεις το μαχαιρι στο λαιμο ενος λιμοκτονουντος λαου να πληρωσει φορους με προφαση το “εθνικο καθηκον” και απο την αλλη εσυ να γινεσαι πλουσιοτερος εν μεσω ανθρωπιστικης κρισης παιρνοντας μπονους γι΄αυτο που κανεις.
      Ειναι ανηθικο …

  4. ΡΑ, ΝΑΙ!!!!! να το δω και ας πεθάνω δεν είναι κράτος ετούτο για ανθρώπους είναι μόνο βαμπίρ αχόρταγααααααααα
     

    1. Εχουν φωλιασει σ’ ολες τις κοιλοτητες της κρατικης μηχανης τοσα χρονια τα βαμπιρ.
      Θελει πολυ δουλεια και χρονο για να τα ξεπατωσουμε αλλα νομιζω οτι γινεται οταν το απαιτει το μεγαλυτερο μερος του ελληνικου λαου.
       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *