Κατάργηση στρατιωτικής θητείας; Νο 2

Δημοσιεύω ένα πολύ καλό σχόλιο που λήφθηκε με email, ως απάντηση στο αρχικό άρθρο, που του αξίζει να μπει πρώτη σελίδα


Πολλά λέγονται για την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας.

Με βάση τις παρακάτω απόψεις αλλά γενικότερα κάποιες επιφανειακές απόψεις που ακούγονται θέλω να σημειώσω τα παρακάτω:

α) Για ένα κράτος μη επιθετικό ο στρατός έχει το μόνο νόημα υπεράσπισης του εδάφους του και όχι των εξωτερικών εξστρατειών.

β) Για κράτη ιμπεριαλιστικά, ο λαϊκός στρατός έχει προβλήματα διότι δεν απαρτίζεται στο σύνολό του από διαλεχτά άτομα ( με ιδιαίτερη ροπή στο έγκλημα και την βια ). Έτσι στους στρατούς εξστρατείας είναι καλύτερο να υπάρχουν μισθοφόροι.

γ) Αντίστοιχα με τον στρατό υπάρχουν και άλλα σώματα ασφαλείας που εξωμειώνονται σε αυτόν για ότι αφορά συμπεριφορές ( αλλά όχι σκοπό ).

Μέσα σε αυτά είναι η αστυνομία.

Είδαμε από τις πρόσφατες εκλογές ( δεν έχω προσωπικά διασταυρομένα στοιχεία – αλλά βασίζομαι σε ότι άκουσα δια τηλεοράσεως ) ότι τα τμήματα όπου ψήφισε η αστυνομία είχαν πολύ μεγάλο ποσοστό ψήφων σε παράταξη της άκρας δεξιάς ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ότι οι άνθρωποι αυτοεπιλέονται σύμφωνα με το επάγγελμα.

Άρα τα μισθοφορικά σώματα ασφαλείας δημιουργούν κινδύνους για την δημοκρατία ( τουλάχιστον όσο ψηφίζουν ακροδεξιές παρατάξεις που κατά ορισμένους ιστορικούς στο παρελθόν έφεραν ολόκληρη την Ευρώπη να θρηνεί εκατομύρια θύματα πολέμου ).

Το τι συμβαίνει στις άλλες χώρες πρέπει να το ξέρουμε, αλλά δεν είναι και υποχρεωτικά θέσφατο.

Το ότι η Αμερική έχει μισθοφορικό στρατό εξστρατείας, που σκοτώνει αθώους πολίτες κατά εκατομύρια ( π.χ. Ίρακ ) σε διάφορα μέρη του κόσμου, δεν πρέπει να μας κάνει να ζηλεύουμε.

Εφόσον θέσουμε ως ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ του στρατού ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, δεν χρειαζόμαστε μισθοφόρους.

Αντίθετα, χρειαζόμαστε έναν άρτια οργανωμένο αμυντικό στρατό με έτοιμες και δομές οργάνωσης ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ούτως ώστε αν καταληθεί το οργανωμένο στράτευμα να υπάρχει ήδη η αντιστασιακή οργάνωση.

Και ρωτάω: Όταν καταλάβει την χώρα μας η Ρωσία ή η Αμερική, θα μας σώσουν οι μισθοφόροι ; Η θα χρειαστεί μια παλλαϊκή άμυνα που μπορεί να έχει προετοιμαστεί μόνο με μια σοβαρή εκπαίδευση όλου του πλυθησμού ( συμπεριλαμβανομένων των γυναικών – που ως γνωστό προσέφεραν πολλά και σε στρατιωτικό επίπεδο κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ).

Για να λέμε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, να πω και τι γνωρίζω ότι γίνεται στην Ελβετία που ως γνωστό δεν έχει λάβει μέρος σε κανένα πόλεμο.

Καθ’ ότι γνωρίζω, οι Ελβετοί, κάνουν 1 μήνα στρατό το χρόνο ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, έχουν όπλα ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ στο σπίτι τους, και έχουν διαδικασία αναφοράς στον αρχηγό ομάδος όταν και συμβεί.

Για αρκετά χρόνια κάνουν 1 μήνα στρατό κάθε χρόνο για να διατηρούνται αξιοπόλεμοι, και όπως είπα έχουν ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Άρα, και θα συμφωνήσω διαφωνόντας με τον Begar, ο στρατός δεν εκπαιδεύει κανένα, και φυσικά είναι αστείο π.χ. να βάζουμε σκοπιές όταν έχουμε κάμερες, και θα πρέπει να σχεδιαστεί εκ νέου το στρατιωτικό σύστημα.

Ένα βασικό που θεωρώ είναι ο ισομιρασμός θέσεων μεταξύ εφέδρων και μονίμων σε όλους τους βαθμούς ( όπως υπάρχει περίπου ισομοιρασμός θέσεων στα δικαστήρια κακουργημάτων ).

Βασικά ο στρατός στο σύνολο δεν επιτελεί έργο και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να είναι παραγωγικός διατηρώντας και τον αμυντικό και αποτρεπτικό σκοπό.

Αναγνώστης

(εάν ο αποστολέας επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, ας με ειδοποιήσει)

3 σχόλια σχετικά με το “Κατάργηση στρατιωτικής θητείας; Νο 2”

  1. Αυτο με τη σκοπιά και τις κάμερες μου θύμησε τη βλακεία ενός Ελληνα διοικητή που χρησιμοποιούσε κάμερες για να…..ελέγχει τους σκοπούς αν κάνουν σωστά τη σκοπιά τους!!! Η Ελβετία είναι πρότυπο παλλαικής άμυνας! Το ωραίο είναι οτι ενώ έχουν όλοι όπλα σπίτι, η εγκληματικότητά τους είναι μηδαμινή, αντίθετα με τους Αμερικάνους που αλληλοσκοτώνονται. Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. 

  2. μην γραφετε μλκς…στην ελβετια δεν κανουν πολεμο γιατι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ εχουν εκει τα λεφτα τους…
    ταυτοχρονα δεν εχουν εγκληματικοτητα γιατι δεν εχουν ανεργια και αμοιβονται πολυ καλα οι παντες…
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *