Κατάρρευση εσόδων – Πέφτουν έξω -7%

Τα έσοδα του Ιανουαρίου του υπουργείου Οικονομικών διαμορφώθηκαν περίπου 7% χαμηλότερα από το στόχο. Με δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο προσδοκούσε 4,357 δισ. ευρώ, η απόκλιση από τον πρώτο κιόλας μήνα του έτους, είναι της τάξης των 305 εκατομμυρίων ευρώ. Αν λάβει, δε, κανείς υπόψιν ότι τα έσοδα του περσινού Ιανουαρίου είχαν φτάσει στα 4,827 δισ. ευρώ, η διαφορά του φετινού από τον περσινό Ιανουάριο είναι της τάξης των 775 εκατομμύρια ευρώ.

Η εικόνα των εσόδων είναι δραματική λόγω συρρίκνωσης της κατανάλωσης άρα και της οικονομίας και θα είναι μεγαλύτερη των αρχικών προβλέψεων, συμπαρασύροντας κυρίως τις εισπράξεις από τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση έχουν ήδη ειδοποιηθεί για 4ήμερη σύσκεψη οι επικεφαλής των 36 μεγάλων εφοριών της Αττικής.

Σε δεύτερη φάση θα ενταθούν οι διασταυρώσεις- που έχουν ατονίσει- από τη Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών, για τον εντοπισμό κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Σε τρίτη φάση οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις σε ακίνητα, ενοίκια, καταθέσεις, στο 25% μισθών- συντάξεων (ακατάσχετο έως 1.000 ευρώ) ακόμα και σε μικρούς οφειλέτες.

Σε τέταρτη φάση θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ. Δηλαδή θα γεμίσουν τα δικαστήρια και οι φυλακές…

2 σχόλια σχετικά με το “Κατάρρευση εσόδων – Πέφτουν έξω -7%”

  1. Η είδηση είναι η μισή αλήθεια γιατί όταν θα δημοσιευτούν και τα έξοδα του μήνα θα διαπιστώσουμε πως το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από ότι προβλέπεται στον προϋπολογισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *