Κατάσχουν 10 χιλ. λογαριασμούς την ημέρα για χρέη στο Δημόσιο

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο, που κατά μέσο όρο φθάνουν τις 10.000 την ημέρα.

Τις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ευνοεί και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστοκλής τους, μέσα από το Μητρώο των Καταθέσεων, που επιτρέπει στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει ένας καταθέτης σε όλες τις τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των κατασχέσεων που εκτελέστηκε έφθασε τον Μάρτιο στις 28.000 από 22.000 τον Φεβρουάριο και 15.000 τον ιανουάριο.

Μεταξύ των φορέων που πρωτοστατούν σε μαζικές κατασχέσεις είναι εκτός από την αφορίας και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δήμοι που στέλνουν κατασχετήρια ακόμη και για μικροποσά.

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο αριθμός των κατασχέσεων που τελικά εκτελείται υπολείπεται κατά πολύ των εντολών για κατάσχεση που α;ποστέλλονται καθημερινά…

Να υπενθυμίσουμε ότι ακατάσχετος είναι ένας λογαριασμός που έχει δηλωθεί ως μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός και μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% των χρημάτων, ενώ από τα 1.500 ευρώ και πάνω μπορεί να κατασχεθεί εξ ολοκλήρου.

Πηγή enikonomia.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Κατάσχουν 10 χιλ. λογαριασμούς την ημέρα για χρέη στο Δημόσιο”

  1. Γι’ αυτό και όποιος έχει λεφτά ΔΕΝ πρόκειται να τα βάλει σε ελληνική η ευρωπαϊκή τράπεζα.
    Βλέπω όλα τα λεφτά να μαζεύονται σε ξένες τράπεζες, εκτός ΕΕ.

  2. Επειδή πολλοί βάζουν στο νου τους τον Παναμα ή τα νησιά του Πασχα, κοντινότερη λύση είναι το νησί Jersey ανάμεσα Μ.Βρετανια και Γαλλία.

  3. s.o.s s.o.s. oποιος ξερει ας βοηθησει παρακαλω.
    Ειχα κανει ακατασχετο απο τραπεζες σε λογαριασμο μισθοδοσιας μου, λογω χρεων απο δανεια και καρτες εδω και καιρο.

    Τυχαια ανακαλυψα πριν απο εναμιση μηνα, οταν εκανα ποθεν εσχες, οτι ειμαι συνδικαιουχος σε εναν λογαριασμο με την μητερα μου,οπου εκει μπαινει η συνταξη της εδω και χρονια.

    Επειδη οταν ηθελε χρηματα πηγαινα και της τα εβγαζα εγω απο το ΑΤΜ,καποια στιγμη πριν κανα μηνα που δεν βρισκαμε που ειχαμε βαλει την καρτα ,σκεφτηκα οτι αφου ειμαι συνδικαιουχος θα παω εγω να παρω χρηματα με την ταυτοτητα μου απο το γκισε και πηγα 2 φορες.
    Σκεφτηκα φυσικα οτι αφου ειμαι συνδικαιουχος μηπως πρεπει να κανουμε ακατασχετο,γιατι αφου χρωσταω εγω μπορει να βαλουν καποια στιγμη χερι στα χρηματα της μανας μου ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,αλλα σκεφτηκα οτι αυτο μαλλον δεν το εχουν κανει εδω και τοσο χρονια ,καθοτι βλεπουν οτι προερχονται τα χρηματα απο συνταξεις και ισως ειναι παρανομο να βαλουν χερι σε χρηματα συνταξεων (γιατι εντελως τυχαια το χα διαβασει και προ ενος μηνος σε δικαστικη αποφαση σε διαφορα σαιτ,σε παρομοια περιπτωση με την δικη μου που προσεφυγε οικογενεια εναντιον της τραπεζας και δικαιωθηκε στο ειρηνοδικειο) και ετσι εμεινα ησυχος.

    Ξαφνικα προχτες ερχεται ενα συστημενο απο δικηγορικο γραφειο, που ελεγε οτι εκαναν πριν μια εβδομαδα κατασχεση περι τις 2.000 ευρω στον λογαριασμο αυτο που ειμαι συνδικαιουχος σαν συμψηφισμο για χρεη ΔΙΚΑ ΜΟΥ, σε μια πιστωτικη καρτα που εχω στην συγκεκριμενη τραπεζα.
    Αφησαν μεσα 1500 ευρω περιπου οπου και πηγα και τα σηκωσα με την καρτα.
    Ρωτησα σημερα καπου και μου ειπαν οτι δεν μπορω να εχω και ακατασχετο τον λογαριασμο της μισθοδοσιας μου και να φαινεται και στον αλλο λογαριασμο οτι ειμαι συνδικαιουχος και να εχω και εκεινον ακατασχετο,οτι μπορω μονο εναν.

    Η μονη λυση ειναι να φυγω απο συνδικαιουχος??? Η μπορει να γινει κατι αλλο??

    Εχει αντιμετωπισει καποιος αλλος παρομοια κατασταση???
    Αν προσφυγω δικαστηκα,θα κερδισω η οχι????
    Πιστευω οτι ισως τοσο καιρο δεν ειχαν βαλει χερι σε αυτον τον λογαριασμο, γιατι ισως δεν ειχαν παρει χαμπαρι οτι ειμαι συνδικαιουχος, η οτι το χαν παρει αλλα επειδη δεν κινουσα ποτε εγω τον λογαριασμο με ταυτοτητα (αναληψη -καταθεση) ,ενω τωρα το εκανα ,οι υπαλληλοι εκει “χτυπησαν καμπανακια” καθοτι μου ζηταγαν και επικαιροποιηση των στοιχειων μου και απ οτι διαβαζα σημερα σε καποιο σαιτ ,εχουν την εντολη απο Σεπτεμβρη και μετα οτι εντοπιζουν να κινουνται αμεσα.
    Παρακαλω οποιος μπορει ας βοηθησει στις ερωτησεις που εκανα παραπανω (niko123…begar…κτλ)

  4. Με αφορμή αυτά που γίνανε στον δήμο βυρωνα,που κατάσχεσαν 3800 λογαριασμούς ανθρώπους που χρωστούσαν 100-150€ από κλήσεις τι ισχύει με το ακατάσχετο .? Σου μπλοκάρουν όλο τον λογαριασμό μεχρι να διευθετήσεις την οφειλή σου ?

    1. ναι, στην περίπτωση που οι άνθρωποι πρόλαβαν να δηλώσουν το λογαριασμό ως ακατάσχετο, θα αφαιρείται ότι ποσό υπερβαίνει τα 1500 ευρώ ή 1200 δεν θυμάμαι καλά. Για τους λογαριασμούς που δεν δηλώθηκαν ως ακατάσχετοι δυστυχώς θα κατάσχεται και το πρώτο λεπτό. Υποτίθεται οτι αυτό δεν ισχύει για λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ως μισθοδοσίας. Ο λογαριασμός θα ξεμπλοκαριστεί μέχρι να εξοφληθεί και το τελευταίο σεντ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *