Κατά 4% μείωσαν οι τράπεζες τα δάνεια προς τους ιδιώτες

Μείωση της τάξεως του 4% σημείωσε τον Μάρτιο η συνολική τραπεζική χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα, από πτώση 3,8% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Τράπεζα της Ελλάδος. Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1,36 δισ. ευρώ, έναντι 722 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 979 εκατ. ευρώ (Μάρτιος 2011: αρνητική καθαρή ροή 310 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης μειώθηκε σε -3,3% από -2,7% τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων παρέμεινε αμετάβλητος στο -3,3% ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπου περιλαμβάνονται και μεγάλου ύψους ενδο-ομιλικές συναλλαγές, μειώθηκε σε -4,1% από 7,1% τον Φεβρουάριο του 2012.

Χρηματοδότηση ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 26 εκατ. ευρώ τον επισκοπούμενο μήνα (Μάρτιος 2011: αρνητική καθαρή ροή 86 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης αυξήθηκε σε -7,2% από -7,8% τον προηγούμενο μήνα παραμένοντας όμως σε αρνητικό επίπεδο.

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

Αρνητική κατά 406 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, έναντι επίσης αρνητικής καθαρής ροής 326 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2011.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να διαμορφωθεί σε -4,4% τον Μάρτιο του 2012 από -4,3% τον Φεβρουάριο του 2012.

www.exipno.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *